Noi scene VIOLENTE. Imigrantii s-au batut si cu politistii de la granita Sloveniei – VIDEO

news

Un grup de refugiati a incercat, duminica, sa intre cu forta din Croatia in Slovenia. Politistii s-au impotrivit, a fost nevoie sa utilizeze gaze lacrimogene.

Incidentele violente au avut loc la punctul de trecere a frontierei Harmica. Vezi mai jos imaginile.

Slovenia, un stat de 2 milioane de locuitori intre Croatia, Ungaria, Austria si Italia, se confrunta cu un flux masiv de migranti pe teritoriul sau.

Tara intentioneaza sa garanteze respectarea inviolabilitatii spatiului Schengen, caruia i s-a alaturat la finalul lui 2007. Vineri, premierul Miro Cerar, a declarat totusi ca Slovenia ar putea crea culoare de tranzit pentru migranti daca acestia vor continua sa soseasca in numar mare, pentru a le permite sa ajunga in Europa occidentala in bune conditii.

Slovenia a suspendat joi traficul feroviar cu Croatia dupa ce un grup de 150 de migranti a incercat sa intre in tara la bordul unui tren cu destinatia Zurich.

Autoritatile slovene au inregistrat vineri intrarea a peste o mie de migranti in tara, in timp ce alti 700 erau inca masati la postul de frontiera de la Obrezje, la 20 km est de capitala croata Zagreb.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: