externe

Noi soldati SUA au sosit in Polonia, aproape de granita cu Ucraina. Numarul total se apropie de 10.000 de militari americani

Zeci de parasutisti americani au sosit miercuri pe aeroportul Rzeszow din Polonia, in cadrul unei desfasurari a cateva mii de soldati pentru a consolida flancul estic al NATO, pe fondul tensiunilor cu Rusia, relateaza AFP, citata de Agerpres.

Potrivit unor jurnalisti AFP, soldatii au coborat dintr-un avion de transport militar Boeing C-17 si au urcat in autobuze pe aeroport, aflat la aproximativ 100 de kilometri de granita cu Ucraina.

Un alt grup de soldati, de aproximativ 12, s-a imbarcat la bordul a doua elicoptere Black Hawk care au decolat. Doua elicoptere Chinook au aterizat pe aeroport.

Masini blindate, camioane militare, containere si zeci de soldati au fost vazuti intr-o tabara amenajata in si in jurul unui centru de conferinte, in fata terminalului aeroportului.

”Nu stim inca” cat va dura aceasta misiune, a declarat pentru AFP un sergent de la un punct de control din tabara, sub rezerva anonimatului.

Soldati din Divizia 82 Aeropurtata cu sediul in Carolina de Nord aterizeaza din 5 februarie pe aeroport, situat in apropiere de satul Jasionka.

Aeroportul functioneaza si ca terminal civil obisnuit pentru regiunea Podkarpackie, cu zboruri Ryanair catre Londra si Manchester.

Statele Unite au declarat ca intentioneaza sa desfasoare temporar un total de aproximativ 4.700 de trupe suplimentare in Polonia, membra a UE si NATO, ca raspuns la acumularea de trupe rusesti in jurul Ucrainei.

Intaririle vor aduce prezenta militara americana in Polonia la aproximativ 10.000 de oameni.

Generalul Chris Donahue a declarat jurnalistilor ca trupele americane vor ”apara, daca va fi necesar, orice parte a NATO”.

”Aceasta desfasurare este o masura prudenta pentru a preveni in mod colectiv orice act de razboi. Este de natura defensiva”, a explicat el.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Revolta a politistilor, cum sunt amenintati de interlopi din Prahova: „Dai de belea cu mine daca ma mai deranjezi pana la 10 seara” – Video

Imagini revoltatoare ale modului in care doi politisti sunt amenintati de un grup de interlopi…

50 de minute ago

Inteligenta Artificiala, antrenata cu episoade din „Prietenii tai” si „Teoria Big Bang” pentru a invata sa detecteze sarcasmul

Nu conteaza ca poate trece examenul de barou, poate trece testele medicale si poate citi…

6 ore ago

Gigantul Chevron se retrage din Marea Nordului dupa 55 de ani de operatiuni petroliere in zona. Care este cauza

Compania americana Chevron a declarat ca urmeaza sa isi vanda activele de petrol si gaze…

5 ore ago

SUA anunta noi sanctiuni in legatura transferurile de arme dinspre Coreea de Nord spre Rusia

Statele Unite au anuntat joi sanctiuni impotriva a doua persoane si trei companii din Rusia…

5 ore ago

Africa de Sud cere Curtii Internationale de Justitie sa ordone Israelului oprirea ofensivei in Rafah

Africa de Sud a cerut, joi, instantei superioare a ONU sa ordone oprirea ofensivei Israelului…

5 ore ago