„Noi stam sa arestam persoanele care au furat, in loc sa rezolvam problemele stringente ale tarii”. Interventie hilara a unui parlamentar PSD

politica

Marti, in timpul dezbaterii privind legile justitiei, un deputat din partea PSD s-a plans „stam sa arestam persoanele care au furat” in loc ca parlamentarii sa „rezolve problemele stringente ale tarii”.

„Interventia unui parlamentar PSD a reusit sa starneasca hohote de ras: ‘In loc sa rezolvam problemele stringente ale tarii, noi stam sa arestam persoanele care au furat!'”, a sesizat jurnalistul Dan Popa.

Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor a primit marti 190 de voturi „pentru”, 98 de voturi „impotriva” si doua abtineri.

De asemenea, legea 304/2004 privind organizarea judiciara a fost adoptata cu 183 de voturi “pentru”, 91 de voturi „impotriva” si o abtinere, iar legea 317/2004 privind organizarea si functionarea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a fost adoptata cu 189 de voturi “pentru”, 101 voturi “impotriva” si doua abtineri.

Deputatii USR au protestat marti, in plenul Camerei Deputatilor, in timpul debzaterilor asupra legilor justitiei. Acestia au purtat tricouri albe pe care scria #FaraPenali, s-au asezat in fata tribunei si au stat cu spatele la deputatii din banci.

Comisia speciala care a modificat legile justitiei a dat marti raport de admitere pentru Legea 303/2004 privind statutul magistratilor si Legea 317/2004 privind functionarea si organizarea CSM. Printre cele mai importante modificari la cele doua legi se afla eliminarea presedintelui Romaniei din numirea conducerii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ). Cu o zi in urma, comisia condusa de Florin Iordache a dat raport de adoptare pentru modificarile aduse Legii 304/2004 privind organizarea judiciara, dupa ce unele articole au fost declarate neconstitutionale de catre Curtea Constitutionala (CCR).

Printre cele mai importante modificari la cele doua legi se afla eliminarea presedintelui Romaniei din numirea conducerii ICCJ si corelarea prevederii din legea 303/2004 cu legea 317/2004.

Astfel, alineatul (1) al articolului 53 se modifica si va avea urmatorul cuprins: “Presedintele, vicepresedintii si presedintii de Sectie ai Inaltei Curti de Casatie si Justitie sunt numiti de catre Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii, dintre judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie care au functionat la aceasta instanta cel putin 2 ani si care nu au fost sanctionati disciplinar in ultimii 3 ani”.

 

Senatul este for decizional in cazul acestor proiecte legislative.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: ,

Comentarii: