Noi tensiuni EXPLOZIVE intre Rusia si Turcia. Moscova infiinteaza o baza MILITARA la granita sudica a Turciei

externe

Rusia isi va infiinta o noua baza militara in Siria, aproape de granita cu Turcia. Presa de la Istanbul a reactionat cu ingrijorare, sustinand ca rusii ii vor sustine pe kurzi, care se afla in conflict deschis cu fortele turce.

Oficiali ai SUA au declarat pentru CNN ca au observat un numar „limitat” de militari rusi in apropierea granitei cu Turcia, in nordul Siriei, intr-o zona in care se afla localizat aeroportul Qamishli. „Nu stim care sunt intentiile lor, dar este ceva ce urmarim cu mare atentie”, au spus oficialii.

Raspunsul despre posibilele intentii ale Rusiei vine de la Istanbul. Intr-un editorial publicat intr-una dintre cele mai citite publicatii turcesti, Hurriyet Daily News, se afirma ca Rusia intentioneaza sa ofere ajutor kurzilor si sa ii sustina pe acestia in cadrul operatiunilor „teroriste” desfasurate impotriva Turciei.

Al-Qamishli-map1

„Rusia si-a trimis expertii la Qamishli, langa granita cu Turcia. Este cel mai mare aeropor din zona. Asta inseamna un singur lucru…

Rusia isi stabileste o baza militara periculoasa in sudul Turciei. Scopul ei este de a oferi kurzilor sustinere militara si logistica. Rusia va incerca sa infiinteze o ‘o zona autonoma kurda’ la granita noastra. De acolo va sustine activitatile teroriste din Turcia. De asemenea va crea si un scut protector impotriva amenintarilor din regiune. De acum incolo, a lansa atacuri in aceasta zona va insemna ca soldatii rusi sunt atacati.

(…) Aceasta este regula neschimbata a imperialismului. De a te folosi de aspiratiile populatiei locale pentru a crea o ‘baza’. Sovieticii au facut asta, acum Rusia continua traditia sun Vladimir Putin. Rusia a aplicat aceleasi tactici in Ucraina, Georgia, Crimeea si Armenia”, se afirma in editorial.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: