„Noi trebuie sa fim ca Mafia”. O declaratie a lui Dragnea facuta in fata conducerii PSD iese acum la iveala

politica

Liviu Dragnea a declarat, in 2005, la o reuniune a conducerii PSD ca „Noi trebuie sa fim ca Mafia”, a dezvaluit jurnalista Ioana Ene Dogioiu. Discursul lui Dragnea este amintit si acum cu „frisoane” de unii participanti, a mentionat jurnalista.

„In 2005, greii pesedisti de atunci, in frunte cu noul lor presedinte Mircea Geoana, se reuneau la Brasov. Printre ei si Liviu Dragnea, pe atunci doar util. La orice. Disponibil pentru orice. Inca nu avea un scaun dedicat la masa puterii, pe care insa si-l dorea cu sete.

Si Liviu Dragnea a tinut atunci un discurs pe care unii participanti si-l amintesc acum cu un frison: ‘Noi trebuie sa fim ca Mafia’, le-ar fi spus Liviu Dragnea liderilor PSD de-abia iesiti din epoca Nastase-Iliescu. Se referea la acea cultura de organizatie impenetrabila vazuta prin filme ca ‘Nasul’. Dupa ea tanjea.

Ajuns in timp nu doar la masa puterii, ci detinatorul ei unic, Liviu Dragnea si-a indeplinit obiectivul, dar pana la un punct. Da, PSD este comparat de multi cu Mafia. Numai ca marii ‘nasi’ ai clanurilor mafiote din filmele care l-au inspirat pe Liviu Dragnea mai aveau ceva pe langa putere: aveau stil, stiinta profunda a jocului si o doza de intelepciune in gestionarea ei. Cand si-o pierdeau, plateau cu viata.

Asa cum este pe cale sa plateasca acum Liviu Dragnea cu viata sa politica si a PSD, daca acesta nu se trezeste macar in ceasul al XII-lea”, a scris Dogioiu pe ziare.com.

Duminica seara, intr-o emisiune la Antena 3, Dragnea a lansat noi atacuri la adresa Anticoruptiei si a dat ordin ministrului Justitiei sa ia in calcul amnistia. El a declarat ca este nevoie de adoptarea unui „pachet de solutii sa se repare nenorocirile care au fost generate de implicarea serviciilor in justitie”.

„Ideea amnistiei nu este o iluzie juridica, ca sa discutam foarte deschis si transant. Se vorbeste in spatiul public de foarte mult timp de a se gasi o solutie sau un pachet de solutii sa se repare nenorocirile care au fost generate de implicarea serviciilor in justitie, de implicarea procurorilor in instante si de rezultatele odioase ale acestor protocoale ilegale si neconstitutionale. Pentru mine si pentru noi, ca partid, ideea unei amnistii nu este o iluzie juridica”, a afirmat Dragnea.

Liderul PSD sustine ca a cerut reprezentantilor Guvernului sa urgenteze procedura pentru ca „efectele acestor protocoale nenorocite sa fie sterse”.

„S-a cerut Guvernului, s-a cerut doamnei prim-ministru, domnului ministru al Justitiei, altora, sa se gaseasca solutiile pentru ca efectele acestor protocoale nenorocite sa fie sterse. Nu trebuie sa mai munceasca mult. Nu e aministie, e in regula. Sa se dea posibilitatea ca cei nevinovati sa nu mai plateasca costul unei vanatori de vrajitoare care s-a petrecut in Romania, sa dea posibilitatea judecatorilor sa judece fara sa fie terorizati”, a adaugat Liviu Dragnea.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: