Noi victorii, 20 de localitati eliberate in doar 24 de ore: „Pas cu pas, metru cu metru, ne eliberam pamantul de ocupanti. Victoria va fi cu siguranta a noastra”

externe

Garda Nationala a Ucrainei a confirmat eliberarea orasului Sviatohirsk din regiunea Donetk, relateaza Ukrinform, citata de news.ro.

Serviciul de presa al Garzii Nationale a publicat un video pe Facebook.

„Unitati ale Garzii Nationale, ale Fortelor Armate ale Ucrainei si ale Apararii Teritoriale au intrat in orasul Sviatohirsk. Pas cu pas, metru cu metru, ne eliberam pamantul de ocupanti. Victoria va fi cu siguranta a noastra. Glorie Ucrainei! Glorie Garzii Nationale a Ucrainei!”, declara un soldat ucrainean, in videoclipul postat pe reteaua de socializare.

Armata ucraineana a anuntat luni ca a recucerit ”peste 20 de localitati” in 24 de ore, in cadrul contra-ofensivei sale impotriva armatei ruse, relateaza AFP.

Pe intreaga linie a frontului, ”fortele ucrainene au reusit sa goneasca inamicul din 20 de localitati” in 24 de ore, a anuntat luni, intr-un comunicat de dimineata, armata ucraineana.

Armata ucraineana a anuntat o contra-ofensiva in sudul Ucrainei, insa a inregistrat, in ultima saptamana, o inaintare-fulger in regiunea Harkov.

Mai mult despre:

Comentarii: