Noile conditii pentru romanii care vor sa intre in Grecia. Pana pe 15 iulie nu mai au voie sa intre

news

Toti cetatenii straini care intra in Grecia cu autoturismul prin punctul de trecere a frontierei Kulata-Promachonas in scop turistic sunt obligati, incepand cu 15 iulie, sa prezinte un test molecular negativ pentru infectia cu COVID-19 efectuat cu maximum 72 de ore inainte de momentul intrarii pe teritoriul Republicii Elene, informeaza, sambata, un comunicat MAE. Grecia a anuntat ca suspenda pana marti emiterea formularelor de calatorie pentru turistii care doresc sa intre in tara pe la vama Kulata-Promachonas.

Potrivit sursei citate, aceasta obligatie intra in vigoare incepand cu ziua de miercuri, 15 iulie, ora 6,00, si nu 14 iulie, asa cum comunicasera, initial, autoritatile elene.

Testele trebuie efectuate in laboratoare acreditate, iar certificatele trebuie sa fie emise in limba engleza si sa contina numele si prenumele persoanei testate, precum si seria si numarul cartii de identitate sau ale pasaportului persoanei respective.

MAE reaminteste ca prezentarea acestui test nu exclude obligatia de completare a formularului electronic PLF (Passenger Locator Form) cu 24 de ore anterior momentului intrarii pe teritoriul Greciei si nici posibilitatea testarii aleatorii la intarea pe teritoriul Republicii Elene.

Totodata, conform informatiilor comunicate public de autoritatile elene, platforma electronica care permite completarea formularului Passenger Locator Form nu va fi disponibila pana marti, 14 iulie, ora 00,01, pentru intrarea in Grecia pe cale rutiera. Astfel, cetatenii romani care au completat deja aceste formulare vor putea intra in Republica Elena prin punctul de trecere a frontierei Kulata-Promachonas, iar cei care nu au formularul completat pana la acest moment vor trebui sa isi reprogrameze calatoria incepand cu miercuri, 15 iulie. Formularele electronice sunt in continuare disponibile pentru intrare pe cale aeriana sau maritima.

MAE reaminteste ca celelalte puncte de trecere a frontierei pe cale rutiera cu Republica Elena raman in continuare inchise pentru calatorii neesentiale.

Mai mult despre:

Comentarii: