Nora lui Trump pretinde ca alegatorii republicani abia asteapta ca Partidul sa plateasca taxele legale tot mai mari ale fostului presedinte

externe

Lara Trump, Partidul Republican, fonduri, datorii, Donald Trump, plata

Nora lui Donald Trump, aleasa de acesta pentru a ajuta la conducerea Comitetului National Republican, a declarat ca ea crede ca alegatorii republicani ar sustine ca organizatia politica sa plateasca taxele legale tot mai mari ale fostului presedinte.

Lara Trump a declarat miercuri, in timp ce facea campanie pentru socrul sau inaintea alegerilor primare din Carolina de Sud, ca nu este familiarizata cu regulile RNC privind plata taxelor legale ale lui Donald Trump intr-o multitudine de cazuri penale si civile.

Dar ea a spus ca ideea ar obtine un sprijin larg in randul alegatorilor republicani care vad cazurile sale juridice ca pe o persecutie politica.

„De aceea, oamenii sunt furiosi in acest moment. Si ei vad atacurile impotriva lui. Ei simt ca este un atac nu doar la adresa lui Donald Trump, ci si la adresa acestei tari”, a spus ea. „Asa ca da, cred ca asta ii intereseaza foarte mult pe oameni, absolut.”

Pe langa milioanele pe care le cheltuieste pe avocati, datoriile legale ale lui Trump depasesc acum o jumatate de miliard de dolari. Trump, desi este favorit in alegerile primare prezidentiale ale Partidului Republican, nu a devenit inca candidatul acestui partid. Dar asta nu l-a impiedicat saptamana trecuta sa ceara in mod public inlaturarea actualilor lideri ai RNC si sa sugereze ca Lara Trump sa fie copresedinte. El l-a propus pe Michael Whatley, actualul presedinte al GOP din Carolina de Nord, sa fie presedinte.

Ea a declarat miercuri reporterilor ca alegatorii GOP vor simti mai multa incredere in RNC daca un membru al familiei Trump va fi instalat la conducere.

„Avand pe cineva ca mine acolo, cred ca va fi de mare ajutor pentru oameni. Va pot asigura ca loialitatea mea este fata de socrul meu si ma voi asigura ca fiecare banut este folosit in mod corespunzator”, a spus ea. „Ar trebui sa mearga sa lupte pentru 5 noiembrie pentru cauzele la care tinem”.

Aceste cauze au fost alegerea lui Trump presedinte in noiembrie, cresterea majoritatii republicane in Camera Reprezentantilor cu „patrioti, candidati care pun America pe primul loc” si recastigarea controlului asupra Senatului, a spus ea.

Actuala presedinta Ronna McDaniel a convenit in privat ca nu vor avea loc schimbari pana dupa alegerile primare din Carolina de Sud, care vor avea loc sambata, iar RNC nu este de asteptat sa formalizeze schimbarile pana cand nu se va reuni, mai tarziu in primavara.

Desi McDaniel insasi a fost aleasa candva de Donald Trump pentru a conduce masina politica a partidului, fostul presedinte a devenit frustrat de ea, deoarece unii dintre aliatii sai s-au plans de pierderile partidului in alegerile recente, de finantele partidului si de perceptia ca partidul nu a facut suficient de mult pentru a se concentra pe frauda electorala, pe care Trump a acuzat-o pentru pierderea alegerilor din 2020. Asta in ciuda faptului ca propriul sau Departament de Justitie a spus ca nu exista dovezi de frauda generalizata si ca echipa lui Trump a pierdut peste 50 de procese din cauza alegerilor.

Propunerea de schimbare a conducerii ridica, de asemenea, intrebari cu privire la modul in care Trump si-ar exercita vointa asupra partidului. Trump se implica deja in cursele primare republicane pentru Camera Reprezentantilor, Senat si alte functii si a sustinut adversarii republicanilor pe care i-a considerat neloiali.

Lara Trump a declarat ca, daca va fi numita copresedinte al RNC, loialitatea ei va fi fata de socrul ei, dar crede ca organizatia isi va mentine politica de a ramane neutra in competitiile primare, spunand: „Nu stiu de ce am schimba cursul in aceasta privinta acum”.

Dar ea a trasat o linie diferita in ceea ce priveste alegerile primare prezidentiale, unde fostul ambasador al ONU Nikki Haley inca mai candideaza impotriva lui Trump. „RNC il va sustine pe cel care va fi candidatul republican la presedintie”, a declarat Lara Trump. „Cred ca stim cu totii ca acesta va fi Donald Trump”.

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: