Norica iar umbla cu dezinformari. Il face pe Vela responsabil de actiunile unui primar penal

politica

Presedintele Consiliului National al ALDE, Norica Nicolai, ii solicita ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela, sa fie mai atent la modul in care actioneaza organele de ordine din subordinea sa in timpul starii de urgenta si sa le recomande patrulelor „sa o lase mai usor cu zelul de a indeplini planul de amenzi pe zi”. Declaratia lui Nicolai este insa o noua dezinfromare.

„Domnule Vela, scopul starii de urgenta este acela de a va ajuta sa combateti raspandirea coronavirusului si de a spori eficienta actului administrativ! Sub nicio forma starea de urgenta nu trebuie sa ofere prilej pentru stirbirea democratiei. Spuneam de la inceputul starii de urgenta ca ea nu trebuie sa fie folosita pentru ingradirea unor drepturi si libertati fundamentale. Efectele pe care instituirea starii de urgenta le creeaza si pe care le vedem sunt tocmai in acest sens, cel de ingradire a unor drepturi si libertati fundamentale. Atragem atentia domnului ministru Vela ca dreptul la libera exprimare nu poate fi ingradit de nicio stare de urgenta”, a scris marti, pe Facebook, Norica Nicolai.

Norica Nicolai aminteste ca „prin decretul prezidential de instalare a starii de urgenta a fost restrictionat exercitiul anumitor drepturi, chestiune discutabila in unele cazuri, dar nici acolo nu s-a atins nimeni de dreptul la libera exprimare” si ca „au murit romani pentru ca noi sa ne putem exprima liber, sa criticam”.

„Ii cerem domnului Vela sa fie mai atent la felul in care actioneaza organele de ordine din subordinea sa in timpul starii de criza. Si, poate, domnule ministru, le recomandati patrulelor din subordine sa o lase mai usor cu zelul de a indeplini planul de amenzi pe zi! Ordinele militare se respecta, dar ele nu pot fi prilej de abuzuri, domnule ministru!”, a adaugat Norica Nicolai.

Postarea lui Nicolai are legatura cu cazul unei tinere din Floresti, judetul Cluj, care a fost amendata de Politia Locala, deci nu de politistii lui Marcel Vela, la ordinul primarului Horia Sulea.

Citeste si: Dictatura de primar penal. A amendat o femeie cu 1.000 de lei pentru ca l-a criticat pe Facebook

Mai mult despre:

Comentarii: