Norica Nicolai, fake-news de proportii pentru a sabota increderea in UE. Adevarul despre cele „300 miliarde euro primite de Franta”

politica

Norica Nicolai, presedinte al Consiliului National al ALDE, a atacat violent, sambata, atat Comisia Europeana cat si pe liderii statului roman sustinand ca Franta a primit 300 de miliarde de euro pentru a lupta cu coronavirusul in timp ce Romania a primit doar un miliard de euro. Europarlamentarul Siegfried Muresan arata care este adevarul.

„Cum era cu solidaritatea europeana? Ieri, potrivit unui document publicat pe pagina de Facebook a Reprezentantei Comisiei Europene in Romania, suntem anuntati ca stimabila Comisie Europeana aloca Romaniei peste 1 miliard de euro, fonduri pentru gestionarea crizei pandemiei de coronavirus!

Am fi zis ce generosi sunt, daca astazi nu iesea public madame Margrethe Vestager cu un anunt care depaseste orice imaginatie. Mai exact: Comisia Europeana a aprobat, sambata, trei programe de asistenta propuse de Franta in contextul epidemiei de coronavirus, urmand a fi alocate 300 de miliarde de euro destinate stimularii economiei franceze.

300 de miliarde de euro vs 1 miliard de euro!!! Asta este solidaritatea europeana despre care ni se tot vorbeste?

(…) Onorata Comisie Europeana vrea solidaritate, dar nu si pentru ‘catei’, adica statele astea care sunt pe la periferie. Suntem buni in rolul de slugi ale onorabilei Comisii, sa respectam tot ce zic, sa facem dupa cum ne dicteaza, sa jucam dupa cum ne canta, dar cand e ditamai pandemia mondiala suntem lasati la urma. Ne arunca si noua niste firimituri!

Domnilor Iohannis si Orban, cei care sunteti in fiecare zi cu europenismul si solidaritatea europeana in gura, stiati ceva despre asta? A propus si Romania programe de asistenta la Comisia Europeana? Ati solicitat, pentru ca aveti si Guvernul si Presedintele, sa primeasca si economia Romaniei ajutor din partea Uniunii Europene?

Va intreb si eu ca Moromete: politica cui o faceti voi? Sunteti siguri ca pe a Romaniei? Sau voi, domnilor Iohannis si Orban, sunteti primii doar la cerut derogari de la Conventia Drepturilor Omului?”, a scris Nicolai pe Facebook.

Europarlamentarul PNL Siegfried Muresan pune lucrurile la punct.

„Multi dintre voi m-ati contactat astazi sa ma intrebati despre articolele aparute in presa pornind de la declaratia unei foste doamne europarlamentar ALDE cum ca ‘Comisia Europeana acorda 300 miliarde Euro Frantei si doar 1 miliard Euro Romaniei’.

Trebuie sa stiti adevarul:

1. Comisia Europeana a acordat ieri Romaniei 1 miliard euro bani gratis, fonduri europene, bani pe care nu trebuie sa ii dam inapoi niciodata.
2. Comisia Europeana NU a acordat 300 de miliarde de euro Frantei. Comisia Europeana nu a acordat 300 de miliarde de Euro nici Frantei, nici vreunei alte tari europene.

Ce s-a intamplat in cazul Frantei? Guvernul Frantei a decis sa acorde ajutoare de stat de 300 de miliarde de Euro si Comisia Europeana le-a aprobat. Atat! Le-a aprobat! Nu a acordat niciun ban de la bugetul european. Comisia Europeana doar a aprobat ajutorul de stat acordat de Franta, din banii Frantei, la fel cum va aproba orice alt ajutor de stat pe care Romania va decide sa il acorde companiilor romanesti.

Deci: noua ne-au acordat 1 miliard de Euro bani gratis, Frantei nu i-au acordat bani gratis, ci doar au aprobat un ajutor dat de Franta Frantei.

In vremurile acestea, mai mult decat oricand, este foarte important sa stiti adevarul si sa va informati corect”, a scris Muresan pe Facebook.

Mai mult despre: ,

Comentarii: