Norica Nicolai le interzice magistratilor sa protesteze: „Nu au acest drept”. Mii de judecatori si procurori anunta ca isi suspenda activitatea

politica

Europarlamentarul ALDE Norica Nicolai a declarat, vineri, nu au dreptul sa faca greva. Mai multe parchete si judecatorii au anuntat ca isi vor suspenda activitatea in cursul saptamanii viitoare, in semn de protest fata de OUG-ul lui Tudorel Toader.

„Recomandarile Comisiei de la Venetia vorbesc despre dreptul la greva al magistratilor, pentru ca a spune ca refuzi sa intri in cauze in instantele de judecata asta e o chestiune care se numeste in drept negare de dreptate. Nu poti sa renunti partilor, nu ai un contencios cu Guvernul. Tu, ca magistrat, trebuie sa judeci niste parti. (…)

Deja am ajuns prea departe. Daca o parte din oamenii din puterea judecatoreasca incearca sa se comporte ca oamenii politici sau ca niste sindicate, eu cred ca de la corpul magistratilor societatea romaneasca are alte asteptari. Au organizatii profesionale, exista CSM”, a declarat Nicolai intr-o conferinta de presa.

Inca trei parchete din tara au anuntat ca isi suspenda activitatea, dupa o decizie similara luata de Parchetul Constanta. Este vorba despre parchetele din Bucuresti, Brasov si Pitesti.

Parchetul Tribunalului Bucuresti isi suspenda activitatea cu publicul timp de o saptamana, anunta surse din magistratura citate de ziare.com. Decizia a fost luata in cadrul unei adunari generale de azi. Decizii similare s-au luat si la parchetele Tribunalului Arges si al Judecatoriei Pitesti.

De asemenea, la Parchetul Tribunalului Brasov, in unanimitate, s-a votat, printre altele, suspendarea activitatii (cu exceptia urgentelor) pe o perioada de o saptamana.

Anterior, Parchetul Constanta a anuntat ca isi suspenda activitatea pentru trei zile.

„Procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Constanta sustin cu fermitate pozitia procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, domnul Augustin Lazar, si a sectiei de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, fata de modificarile legislative aduse legilor justitiei prin Ordonanta de urgenta a Guvernului din data de 19 februarie 2019”, se arata intr-un comunicat transmis de Parchetul de pe langa Judecatoria Constanta.

De asemenea, procurorii constanteni, de la mai multe parchete, vor protesta astazi, 22 februarie, intre 16:00-16:30 in fata sediului Parchetului de pe langa Judecatoria Constanta.

De asemenea, magistratii de Cluj isi vor suspenda si ei activitatea timp de o saptamana, a anuntat judecatorul Cristi Danilet.

Mai mult despre:

Comentarii: