Norica Nicolai si ALDE, tentativa penibila de a-l manipula pe Juncker. Incearca sa schimbe tema audierii lui Dancila din Parlamentul European

politica

Eurodeputatele ALDE Norica Nicolai si Renate Weber au trimis o scrisoare presedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, si presedintelui Parlamentului European, Antonio Tajani, in care vorbesc despre interferenta si efectele protocoalelor secrete asupra justitiei din Romania, informeaza Mediafax.

Scrisoarea celor doua europarlamentare ALDE vine in contextul dezbaterii care va avea loc pe 3 octombrie in Parlamentul European pe marginea violentelor de la protestul care a avut loc pe 10 august in Piata Victoriei si este adresata cancelarului austriac Sebastian Kurz, presedintelui CE, Jean Claude Junker, prim-vicepresedintului CE, Frans Timmermans, presedintelui PE, Antonio Tajani, liderilor grupurilor politice din Parlamentul European, membri ai Conferintei presedintilor, potrivit unui comunicat de presa difuzat de ALDE.

„In legatura cu dezbaterea convenita de Conferinta Presedintilor cu privire la Romania, care va avea loc la 3 octombrie si in sprijinul scrisorii pe care am trimis-o alaturi de cererea noastra privind titlul dezbaterii „Impactul protocoalelor secrete asupra legii in Romania „, va rugam sa ne permiteti sa va oferim cateva informatii pe care le consideram utile”, se arata in scrisoarea formulata de europarlamentarii ALDE; Norica Nicolai si Renate Weber, careia ii sunt atasate si trei dintre protocoalele incheiate de SRI cu institutii din sistemul juridic din Romania.

Eurodeputatii ALDE solicita liderilor europeni sa fie sprijinita propunerea ca la dezbaterea din 3 octombrie din Parlamentul European sa fie discutat adevaratele „amenintari la adresa statului de drept si sa acceptati titlul ‘Impactul protocoalelor secrete asupra statului de drept in Romania'”.

Parlamentul European va avea o dezbatere, in plenul din 3 octombrie, asupra protestelor violente din 10 august, la care este invitat si premierul Viorica Dancila. Decizia organizarii acestei dezbateri a fost luata in unanimitate de Conferinta Presedintilor PE, formata din liderii grupurilor politice si presedintele PE. Dancila a anuntat pe 7 septembrie ca are toata deschiderea de a merge si in Parlamentul European, daca va fi invitata la dezbaterea pe marginea protestelor din 10 august.

Europarlamentarul PNL Marian Jean-Marinescu a declarat ca protestele violente din 10 august si protocoalele dintre SRI si organele judiciare vor fi discutate in Comisia pentru libertati civile, justitie si afaceri interne (LIBE) din Parlamentul European. Potrivit site-ului PE, urmatoarea sedinta ordinara a comisiei LIBE va avea loc pe 27 septembrie, la Bruxelles, de la ora 09.00.

De asemenea, europarlamentarul PNL Siegfried Muresan a anuntat ca Parlamentul European va adopta o rezolutie despre situatia protestelor din 10 august din Romania in cea de-a doua sesiune plenara din luna octombrie.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: