Somera Norica Nicolai sustine ca romanii din diaspora au lasat mizerie la sectiile de votare: „Serviciile de salubritate au trebuit sa mature multe zile”

politica

Norica Nicolai i-a acuzat, miercuri, la Antena 3, pe miile de romani care au votat pe 26 mai la Bruxelles ca au facut mizerie in jurul sectiilor de votare.

„Serviciile de salubritate de la Bruxelles au trebuit sa mature multe zile dupa bucuria si exuberanta noastra la aceste alegeri”, a spus Nicolai.

Prezentata ca fost europarlamentar ALDE, Nicolai l-a atacat pe Klaus Iohannis pentru propunerile sale privind imbunatatirea votului in diaspora.

„Cred ca sunt fantezii politice din partea unora care nu mai prididesc sa clameze statul de drept. Trebuie sa incetam sa impartim populatia Romaniei in doua, sa nu cream un regim favorabil romanilor din diaspora.

Nu putem crea un vot anticipat pentru diaspora, ar trebui sa avem si in tara un vot anticipat.

Trebuie sa avemĀ  o discutie foarte serioasa in Parlamentul Romaniei cu privire la regimul electoral pentru ca toti cetatenii sa fie egali”, a spus Nicolai.

Presedintele Klaus Iohannis a solicitat, miercuri, Guvernului „sa elaboreze urgent” un proiect de lege care sa poata fi adoptat de catre Parlament pana la finalul actualei sesiuni parlamentare si prin care sa propuna „masurile administrative adecvate”, incepand de la alegerile prezidentiale.

„Solicit Guvernului sa elaboreze urgent un proiect de lege care sa poata fi adoptat de catre Parlament pana la finalul actualei sesiuni parlamentare prin care sa propuna masurile administrative adecvate, incepand de la alegerile prezidentiale din toamna acestui an.

Solicit partidelor si formatiunilor parlamentare sa depuna toate eforturile pentru ca proiectul de lege sa respecte pe deplin standardele de conduita electorala si exigentele in materie, astfel incat situatiile de la scrutinul din mai sa fie evitate.

Daca situatia o va impune, voi cere, conform prerogativelor constitutionale, convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru discutarea in regim de urgenta a proiectului de lege care urmeaza sa fie supus dezbaterii, astfel incat proiectul de lege sa fie adoptat inaintea urmatoarei sesiuni parlamentare”, a spus seful statului la Palatul Cotroceni.

Mai mult despre:

Comentarii: