Norica Nicolai tranteste inca o gogoasa colosala: „Petre Daea a fost foarte bun la Bruxelles, a primit aplauze”

politica

Europarlamentarul ALDE Norica Nicolai a afirmat, vineri, ca ministrul Agriculturii s-a comportat foarte bine la Bruxelles, in audierile din Comisia pentru pescuit, primind aplauze din partea celor prezenti, dupa ce a spus ca trebuie facut un plan de vanatoare pentru cormorani deoarece acestia s-au inmultit foarte mult si distrug acvacultura.

Norica Nicolai a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa sustinuta la Constanta, ca atat cormoranii, cat si focile distrug acvacultura si ca trebuie luate masuri impotriva lor.

“Apropo, sa stiti ca domnii ministri s-au comportat foarte bine la Bruxelles in audierile in comisie. Eu l-am avut pe Daea, care a fost foarte bun, a luat aplauze. Problema noastra este ca noi, Parlamentul European si Comisia, am ajuns la concluzia ca aceste pasari si un animalut, foca, asta e problema nordicilor, ne distrug culturile de acvacultura. S-au facut niste studii, in Danemarca, Suedia, in diverse tari in care s-a constatat ca mananca milioane de euro din bani europeni pentru ca daca pun puiet in bazinul de acvacultura si am cormorani in exces s-a terminat, nu mai am peste”, a explicat Norica Nicolai, citata de news.ro.

Ea spus ca l-a rugat pe ministrul Daea sa fie de acord cu amendamentele propuse, precizand ca trebuie un plan de vanatoare la cormorani.

“Am zis ca ne pare foarte rau, trebuie sa facem ceva ca altfel dam banii la pasari. Si l-am rugat pe domnul Daea sa fie de acord cu amendamentele facute deja de noi. Suntem in grup din toata Europa si transpartinic. (…) Eu i-am pus intrebarea pentru ca trebuia sa ii spun foarte clar sa iti intre bine in cap trebuie sa facem un plan de vanatoare la cormorani ca altfel astia in Delta Dunarii nu mai fac nimic pe acvacultura”, a explicat europarlamentarul ALDE.

Ea a precizat ca toata lumea din comisie a fost multumita de raspunsul lui Daea, care a primit aplauze.

“Dam drumul la vanatoare, ca la porcii mistreti. Daca ii vanam la timp, pesta porcina putea fi temperata. Si toata lumea a fost foarte multumita in comisie, deci Daea a luat aplauze pe chestia cormoranilor ca a zis ca ne sustine”, a mentionat Norica Nicolai.

Ministrul Agriculturii Petre Daea a vorbit, in Comisia pentru pescuit a PE, despre cormorani avand un discurs incoerent si nereusind sa raspunda intrebarilor puse de europarlamentari.

„Sunt o serie intreaga de restrictii care vin din abordare conceptuala, a conceptului de natura protejata (…), dar sunt si momente in care ingrijorarea pescarilor este dincolo de puterea de rezistenta. A se vedea populatiile de cormorani. Am discutat cu comisarul Vella, a vazut Romania. Pentru a fi expresiv, persuasiv, a fi convingator, i-am spus lui Vela ca cormoranii in Romania fac baie in piscine. Atat de multi. Nu se mai feresc de oameni, de pescari nici atat. Pun in pericol un sector alternativ si un sector complementar”, a declarat ministrul.

„Va spune un om care intelege furtuna Brexitului dar intelege si furtuna pescarului in momentul in care el se afla in raport cu natura si nu gaseste solutii pe care sa le foloseasca atunci cand nevoia il impinge si situatia o dicteaza”, a fost o alta declaratie a lui Daea.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: