Norvegia ofera refugiatilor o multime de BANI pentru a se intoarce acasa. Suma este consistenta

externe

Norvegia recurge la actiuni concrete pentru a ii determina pe migranti sa se intoarca in tarile lor de bastina.

Astfel, guvernul s-a angajat sa plateasca un bonus de 1.085 euro celor care accepta sa se intoarca acasa. Guvernul norvegian ofera deja 2.146 euro migrantilor care opteaza pentru reintoarcere voluntara, iar noua oferta vine ca un stimulent, noteaza Daily Mail.

Astfel, suma totala pe care o poate primi un migrant, daca alege sa se reintoarca in tara sa de bastina, depaseste 3.000 de euro.

Conform ministrului norvegian al Integrarii, s-a ales aceasta cale din cauza cresterii costurilor cu cazarea a nou-venitilor. Noul bonus va fi acordat primilor 500 de aplicanti voluntari, regula fiind primul venit este primul servit.

„Avem nevoie de mai mult pentru a-i convinge pe refugiati sa paraseasca Norvegia. Acest lucru ne-ar scuti de o groaza de cheltuieli, pentru ca e scump sa cazezi oameni in centrele de azil”, a spus ministrul Integrarii, Sylvi Listhaud.

Astfel, o familie de patru persoane ar putea primi in jur de 8.500 de euro pentru a parasi Norvegia. Noul bonus va fi oferit timp de 6 saptamani, pentru solicitantii de azil care au sosit in Norvegia inainte de 1 aprilie.

Datele oficiale indica o cifra de aproximativ 60.000 de potentiali solicitanti de azil in Norvegia.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: