politica

„Do not trust Tariceanu”. Sute de romani i-au scris lui Verhofstadt, dupa ce a anuntat ca s-a inteles cu seful ALDE

Liderul grupului ALDE din Parlamentul European, Guy Verhofstadt, a anuntat, joi, ca a stabilit cu presedintele ALDE Romania, Calin Popescu Tariceanu, ca singurul mod de a garanta statul de drept in tara noastra este „implementarea totala si neconditionata” a tuturor recomandarilor Comisiei de la Venetia.

„Ieri (miercuri – n.red.) m-am intalnit cu domnul Tariceanu la Bucuresti. Am stabilit impreuna ca singurul mod de a garanta statul de drept din Romania este implementarea totala si neconditionata a tuturor recomandarilor Comisiei de la Venetia.

Aceasta inseamna ca toate cele trei elemente aflate in disputa – reforma Justitiei, a Codului Penal si a Codului de Procedura Penala – trebuie sa fie aliniate cu recomandarile Comisiei, urmand ca dupa adaptarea si aprobarea lor de catre Guvern si Parlament, ele sa fie din nou evaluate de catre acest inalt for.

Pentru ALDE este indispensabil ca toate aceste modificari sa primeasca unda verde din partea Comisiei de la Venetia”, a scris joi, pe Facebook, liderul grupului ALDE din Parlamentul European, Guy Verhofstadt.

Mesajul lui Guy Verhofstadt a primit sute de comentarii din partea romanilor, avertizandu-l pe acesta ca nu trebuie sa aiba incredere in Tariceanu.

Presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu a declarat miercuri ca, in discutiile pe care le-a avut in cursul zilei cu Guy Verhofstadt, acesta i-a transmis ca a criticat ALDE european. In replica, Tariceanu i-a comunicat ca nu a facut acest lucru, ci a aratat ca are „o mare dezamagire” legata de rezolutia adoptata la adresa tarii noastre.

Tariceanu a adaugat ca i-a explicat oficialului european situatia din Romania, demonstrandu-i ca partea romana este dispusa sa coopereze, ceea ce dovedeste soliditatea respectarii valorilor europene si a statului de drept.

„Am avut o intrevedere cu Guy Verhofstadt. Se fac la anul 30 de ani de cand ne cunoastem si militam impreuna pentru familia liberala europeana. Am avut o discutie destul de asezata cu el pe chestiunile care sunt de preocupare. Am avut posibilitatea sa ii arat cu dosarele in fata care sunt punctele in disputa ridicate de rezolutia adopata in PE, care e pozitia Comisiei de la Venetia si a noastra, aratand astfel de ca avem toata disponibilitatea de a tine cont de aceste recomandari.

Disponibilitatea noastra dovedeste tocmai soliditatea noastra in ceea ce inseamna valorile europene si ale statului de drept. Este dovada cea mai buna ca nu exista, asa cum incearca, din pacate Opozitia sa acrediteze, un dublu limbaj. Ma bucur ca Guy Verhofstadt a avut rabdarea sa asculte”, a completat Tariceanu.

Presedintele Senatului a mai spus ca liderul grupului ALDE in Parlamentului European nu a fost deloc surprins de ceea ce se intampla in tara noastra. Tariceanu a adaugat ca e posibil ca Guvernul sa trimita anumite observatii Comisiei Europene pe marginea MCV.

„El (Guy Verhofstadt – n.red.) nu e deloc surprins de ceea ce se intampla pentru ca in final cred ca foarte multa lume a inteles ca nu e o disputa pe statul de drept autentica, ci o disputa intre putere si opozitie in Romania, iar exportarea ei in plan extern poate sa duca la concluzii care nu sunt bazate pe cele mai reale si factuale elemente. Probabil ca Guvernul isi va rezerva dreptul ca pe marginea MCV sa trimita anumite observatii la Comisia Europeana”, a conchis Tariceanu.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Statele membre NATO iau in considerare trimiterea de instructori militari in Ucraina

Unele state membre NATO discuta posibilitatea de a trimite instructori sau contractori militari in Ucraina…

8 minute ago

Rares Bogdan considera ca alegerile de la Bucuresti se vor castiga cu sub 30% din voturi

Rares Bogdan, prim-vicepresedinte si europarlamentar PNL a declarat, intr-o emisiune gazduita de publicatia online ziare.com,…

23 de minute ago

America va avea un nou 6 ianuarie? Donald Trump si aliatii sai se pregatesc deja sa conteste o eventuala infrangere la alegerile din noiembrie

Donald Trump si aliatii sai pregatesc terenul pentru a contesta o eventuala infrangere in noiembrie,…

39 de minute ago

Directorul uneia dintre cele mai temute inchisori din Columbia, asasinat dupa ce fusese amenintat cu moartea de catre detinuti

Directorul inchisorii La Modelo, una dintre principalele unitati penitenciare din Columbia, a fost asasinat joi…

53 de minute ago

Traficant de droguri roman, arestat in Spania, odata cu „cea mai mare captura de metamfetamina din istoria tarii”

Politia spaniola a declarat joi ca a confiscat 1,8 tone de metamfetamina de cristal pe…

O oră ago