Nou „azil al groazei”, descoperit tot in Voluntari! Batranii erau tinuti in sere, in ciuda temperaturilor infernale din ultimele zile

news

azil, Voluntari, Sf Andrei, sere

Sadismul indivizilor care tineau batrani si bolnavi in stare de sclavie, in azile si camine din Romania, pare sa fie fara limite. Desi de cateva saptamani autoritatile anunta masuri dure impotriva unor asemenea fapte abominabile, iar presa a publicat zeci de relatari socante, nimic nu pare sa-i sperie pe acesti indivizi care nu merita titulatura de oameni.

Un nou „azil al groazei” a fost descoperit unde altundeva decat in Voluntari, fieful clanului Pandele-Firea, aflat actualmente in vacanta in Grecia. Este vorba despre Caminul Sfantul Andrei, care functiona sub egida Asociatiei SORA MED, desi nu avea licenta. Mai socant este faptul ca batranii internati la acest azil erau tinuti in… sere, in ciuda temperaturilor infernale din ultimele zile!

„La data de 27 iulie a.c., politistii din Ilfov au efectuat verificari la un camin din Voluntari, unde functioneaza o asociatie, avand ca obiect ingrijirea persoanelor varstnice.

In cadrul verificarilor efectuate, asociatia nu a putut pune la dispozitie o licenta valabila de functionare.

In cadrul activitatilor, au fost informati reprezentanti ai Prefecturii Ilfov, precum si personalul specializat din cadrul Serviciului Judetean de Ambulanta Ilfov, pentru luarea masurilor legale din competenta.

In urma verificarilor efectuate, politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice s-au sesizat din oficiu, context in care au deschis un dosar de urmarire penala, in care efectueaza cercetari, sub aspectul savarsirii infractiunilor de exercitarea, fara drept, a unei profesii sau activitati si vatamare corporala din culpa.

De asemenea, in cadrul verificarilor, politistii din Voluntari au aplicat o sanctiune contraventionala, cu amenda in valoare de 10.000 de lei, conform art. 2, alin. 3 si art. 3, pct. 2 din H.G. 301/2012”, a anuntat IPJ Ilfov.

Cei 26 de batrani au fost salvati in extremis si au fost transportati la spital, pentru a primi ingrijiri medicale.

Reamintim ca aseara, la un azil din Mures au fost gasiti bolnavi cu dizabilitati grave, inclusiv copii, tinuti ascunsi in subsol, pe saltele murdare de urina, fecale si sange.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: