Nou delir la Antena 3: „Durerea iese din subteran”. Gadea, pe urmele lui Sosoaca la Mina Lupeni

news

Antena 3 a transmis in direct, luni seara, momentul in care minerii grevisti au iesit din subteran. La data locului a tinut sa fie insusi Mihai Gadea, care a tinut sa smulga lacrimi telespectatorilor postului.

„Durerea iese din subteran”, „Necazul iese la suprafata”, erau mesajele afisate pe burtiera Antena 3.

„Este incredibil ce se intampla aici. Sunt primiti ca niste eroi, pentru ca au reusit sa isi primeasca salariile”, a transmis Gadea de la fata locului.

„Ma uit cu lacrimi, vad aceasta familie cu un copil in brate”, s-a auzit si o voce feminina din studioul Antena 3.

Vizita lui Gadea la Lupeni apare la cateva zile dupa ce si liderii AUR si Diana Sosoaca s-au dus printre mineri pentru a obtine beneficii politice. Si Gadea a imbratisat un miner, asa cum a facut si Sosoaca in tuma cu doua zile.

Minerii care s-au autoblocat in subteranul exploatarii de carbune Lupeni, din Valea Jiului, au incheiat luni seara protestul declansat in urma cu sase zile, dupa ce le-au fost aduse la cunostinta prevederile din acordul referitor la plata drepturilor banesti restante incheiat de liderii lor la Ministerul Muncii.

Unul dintre reprezentantii minerilor de la Lupeni, Marius Miron, a declarat ca¬†„bunul Dumnezeu a facut sa se rezolve si aceasta problema, doar pe cele trei luni de zile”.

El le-a multumit minerilor de la Vulcan si „catorva mineri” de la Livezeni si Lonea pentru sprijinul acordat pe timpul protestului.

„Ii multumesc si lui Dumnezeu ca ne-a ajutat si a ajuns la bun sfarsit acest protest”, a conchis Miron.

Guvernul va aloca bani pentru plata drepturilor salariale restante ale minerilor de la CEH, care vor acoperi plata salariilor pe trei luni si alte beneficii, a declarat, luni, ministrul Muncii si Protectiei Sociale, Raluca Turcan, la finalul intrevederii avute cu liderii minerilor.

Ministrul Muncii a precizat ca in zilele de 25 si 26 ale lunii curente minerii isi vor incasa drepturile salariale restante, dar si beneficiile restante precum tichetele de masa si banii de transport.

Mai mult despre: ,

Comentarii: