Nou derapaj grav al Gabrielei Firea. Sugereaza ca liberalii au poluat intentionat Bucurestiul

politica

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a sugerat duminica, la Antena 3, ca liberalii ar fi poluat intentionat Bucurestiul. Ea mentionat ca va face plangeri penale pe numele ministrului Mediului, Costel Alexe, si pe cel al ministrului Economiei, Virgil Popescu.

„Saptamana viitoare, depunem plangere penala pe numele ministrului Economiei si pe cel al Mediului. As vrea ca organele de ancheta sa vada daca a fost un incident intamplator (…).

Poluarea a venit de la CET Grozavesti. La CET Grozavesti s-a ars pacura. Pacura genereaza poluare cu dioxid de sulf si de azot, iar acesta este un atentat la viata cetatenilor”, a declarat Gabriela Firea la Antena 3.

Ministrul interimar al Mediului, Apelor si Padurilor, Costel Alexe, a afirmat sambata ca toate masurile asumate de catre Primaria Generala a Capitalei pentru a reduce poluarea aerului in Bucuresti „sunt zero sau aproape de zero” si aceasta si primariile de sector au fost amendate cu 75.000 lei de catre comisarii Garzii de mediu, pentru neimplementarea masurilor asumate in Planul integrat de calitate al aerului.

„As vrea sa va spun foarte clar, in momentul de fata scrie in Planul integrat de calitate al aerului, asumat de Primaria Generala a Capitalei, ca sursa principala pentru poluarea aerului din Bucuresti o reprezinta traficul auto. Pana in acest moment, toate aceste masuri, asumate de catre Primaria Generala a Capitalei si de doamna primar Gabriela Firea pentru a reduce poluarea aerului in Bucuresti, sunt zero sau aproape de zer”, a declarat Alexe.

Acesta a anuntat ca Primaria Generala a Capitalei si primariile de sector au fost amendate cu 75.000 lei de catre comisarii Garzii de mediu pentru neimplementarea masurilor asumate in Planul integrat de calitate al aerului.

De asemenea, a explicat Alexe, „in acest moment, Planul integrat de calitate al aerului din Bucuresti are 20 de masuri, din care pana acum sase nu au fost implementate deloc, plus ca in momentul de fata sunt masuri care au termen de finalizare in 2020, 2021 si 2022. Comisarii Garzii de mediu au evaluat faptul ca doar 40% din tot ce si-a asumat Primaria Generala a Capitalei ca masuri pentru reducerea poluarii din Bucuresti au fost operationalizate si implementate”.

„Comisarii Garzii de mediu au sanctionat cu amenzi Primaria Generala a Capitalei si primariile de sector pentru neimplementarea acestor masuri pe care si le-au asumat in Planul integrat de calitate al aerului. Pentru ca, daca am avea acest control asupra traficului din Bucuresti, daca am avea o salubrizare eficienta a strazilor din Bucuresti si daca am avea si un control mai bun asupra tuturor acestor arderi necontrolate, cu siguranta calitatea aerului din Bucuresti ar fi una mult, mult mai buna”, a afirmat ministrul interimar al Mediului.

Oficialul a explicat ca episodul din Bucuresti de poluare aerului de duminica spre luni a fost rezultatul unui cumul de factori.

„Din pacate, Bucurestiul in mod frecvent in ultima perioada este supus unor astfel de episoade de poluare a aerului. Din pacate, spun acest lucru pentru ca am avea un aer mult mai curat daca masurile asumate de Administratia publica locala, Primaria Generala a Capitalei din Planul integrat de calitate al aerului ar fi implementate, nu am avea atat de multe surse de poluare, si duminica seara, din pacate, nici conditiile meteo nu au ajutat la dispersia poluantilor de pe cerul Capitalei. Aceleasi episoade de poluare au avut loc in ultimul timp in Bucuresti, mai ales in perioadele in care avem calm atmosferic si viteze reduse ale vantului”, a spus Alexe.

Acesta a adaugat ca autoritatile au toleranta zero fata de toti cei care depoziteaza neconform deseurile, le incendiaza, sau nu respecta reglementarile legale in vigoare in ceea ce priveste protectia mediului.

„Este foarte important pentru noi, fie ca vorbim de Bucuresti si imprejurimile lui, sau de toate celelalte orase ale Romaniei. Vom reveni cu controale ori de cate ori va fi cazul, saptamanal, pana la remedierea situatiei”, a mai afirmat ministrul interimar.

Mai mult despre: ,

Comentarii: