Se anunta un amplu protest in Piata Victoriei, sambata seara: „Pedepsiti tortionarii batranilor! Demisia, Firea! Demisia, Budai!”

news

Comunitatea „Coruptia ucide” anunta organizarea unui nou protest, sambata, 15 iulie, la ora 18.00, in Piata Victoriei din Bucuresti. Pe pagina de Facebook care anunta evenimentul se precizeaza:

„TORTURA CELOR 100 DE BATRANI ESTE REZULTATUL PRIETENIEI NESFARSITE DINTRE PSD SI CRIMA ORGANIZATA.

Gabriela Firea (ministru), sotul ei, Florentin Pandele (primar in Voluntari, orasul in care au avut loc abuzurile), si Marius Budai (ministru) au legaturi directe cu grupurile infractionale.

Institutiile publice care aveau rolul sa controleze ce se intampla in azile (DGASPC si AJPIS) au sprijinit grupurile infractionale. Aceste institutii sunt subordonate Ministerului Familiei, Tineretului si Egalitatii de Sanse (Gabriela Firea) si Ministerului Muncii si Solidaritatii Sociale (Marius Budai).

Unii dintre oamenii implicati au fost deja arestati (Stefan Godei, prieten al lui Firea si fost membru al Tineretului Social Democrat) sau suspendati din functie (Ligia Gheorghe, mama unei fetite careia Gabriela Firea ii este nasa).

Totusi, persoanele cu putere politica – Gabriela Firea, Marius Budai si Florentin Pandele – raman neatinsi. Prim-ministrul Romaniei si presedintele PSD, Marcel Ciolacu, nu ia nicio masura pentru a-si pedepsi membrii propriului guvern.

PE 15 IULIE, ORA 18:00 IESIM IN PIATA VICTORIEI PENTRU A ARATA CA NU ACCEPTAM CA CEI MAI VULNERABILI DIN SOCIETATE SA FIE ABUZATI SI CA VREM CA ABUZATORII SA FIE PEDEPSITI!”.

Gabriela Firea (PSD) a sustinut, duminica seara, intr-o lunga postare pe Facebook ca Stefan Godei, principalul acuzat in cazul ororilor din Voluntari, nu a fost membru PSD si ca acesta „a bagat capul in pozele” in care aparea si ea. Insa Godei a fost participat chiar si la botezul unuia dintre copiii cuplului Pandele-Firea.

„Inculpatul din acest dosar NU A FOST VREODATA membru al Partidului Social Democrat in vreo localitate din judetul Ilfov sau Bucuresti. Deci, NU AVEA CUM SA CONDUCA filiala TSD Ilfov nefiind membru de partid. Simpatizanti, voluntari sau oameni care baga capul in poza cu liderii sunt multi”, a sustinut Firea in postarea in care declara ca „toata viata mi-am dedicat-o oamenilor!”.

In investigatia publicata de  inca in ianuarie despre ororile din Voluntari, Centrul de Investigatii Media a prezentat dovezi clare ale relatiei apropiate dintre Stefan Godei si gruparea Pandele-Firea.

In 2014, intr-o postare a TSD Voluntari, Godei apare in spatele Gabrielei Firea, protejand-o de jurnalisti. El era la acea vreme vicepresedinte al TSD Voluntari.

Dupa inca un an, Godei participa la botezul fiului lui Firea si a lui Pandele, petrecere tinuta la hotelul finului lor, Robert Negoita: „Impreuna cu prietenii si colegii, cantec, joc si voie buna!”.

O alta dovada a relatiilor stranse dintre Godei si gruparea Pandele-Firea este mesajul pe care Ligia Enache l-a lasat in 2021 pe pagina de Facebook a lui Godei, cand acesta si-a aniversat ziua de nastere. Ea spunea ca Godei are o „inima buna” si ii ura sa isi indeplineasca visele.

Centrul de Investigatii Media i-a contactat atunci pe Gabriela Firea, Florentin Pandele si Robert Negoita, relatandu-le in mesaje ce a descoperit in caminele de batrani din Voluntari. Niciunul nu a raspuns.

Acum, atat Firea, cat si Pandele, sustin acum ca nu au avut cunostinta de ce se intampla in caminele de batrani.

Duminica seara, Firea a amenintat apoi ca ii va da in judecata pe toti cei care ii denigreaza numele.

”Am pregatit toate probele si vom actiona in instanta, atat eu cat si familia mea, toate acele televiziuni si publicatii care au diseminat fake news, ca sora mea a lucrat in acele azile, la fel si prietena mea, sau ca eu ar trebui sa imi dau demisia. Trebuie sa mergem in justitie, pentru ca stiti ca acum cateva luni se spunea ca deschid drumul traficului de copii din Romania, acum spun ca fac rau batranilor, apoi cine stie ce alte astfel de campanii vor mai inventa”, a amenintat Firea.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: