Nou protest in Piata Victoriei, sindicatele lui Coarna si Dogaru cer pensii speciale mai mari si majorarea sporurilor

politica

Reprezentantii Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual protesteaza marti, incepand cu ora 10:00, in Piata Victoriei, solicitand, printre altele, „dezghetarea” salariilor si pensiilor. Presedinte al acestui sindicat a fost, intre 2016-2020, deputatul PSD Dumitru Coarna.

Sindicalistii mai cer actualizarea cu rata inflatiei a pensiilor politistilor/cadre militare in rezerva sau retragere, majorarea la 25% a sporului pentru risc si suprasolicitarea neuropsihica pentru toti beneficiarii acestui drept, actualizarea normei de hrana, conform indicilor preturilor de consum, acordarea unui supliment pentru risc medical (spor covid) politistilor din prima linie a prevenirii si combaterii pandemiei etc.

FSNPPC a demarat in 14 ianuarie 2021 seria protestelor, in cadrul Caravanei Confederatiei Sindicale Nationale Cartel Alfa, al carei membru este.

La actiunea de protest din Piata Victoriei si-au anuntat participarea si reprezentantii Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, nemultumiti de „politica Guvernului de aruncare a crizei exclusiv pe umerii salariatilor si pensionarilor”, conform unui comunicat al SNPPC. Presedinte al acestui sindicat este in continuare Mircea Dogaru.

Mai mult despre:

Comentarii: