politica

Nou scandal in AUR, deputatul Focsa il acuza pe Simion ca l-a „executat in stil Trotki-Stalin”. Nu demisioneaza din Parlament, vrea sa lupte contra „violentei din familiile romanesti”

Deputatul Dumitru Focsa, dat afara din AUR pentru ca si-a agresat sotia, anunta ca nu va demisiona din Parlament si acuza conducerea AUR ca l-a „executat in stil Trotki-Stalin”.

„Am decis sa ofer o declaratie publica dupa cateva zile in care am ales sa nu raspund solicitarilor presei si zecilor de telefoane primite de la jurnalisti locali sau de la centru.

Prin prezenta declaratie nu doresc sa ma disculp in ceea ce ma priveste, fiind deja supus judecatii publice prin masiva mediatizare a unui incident din familia mea la majoritatea televiziunilor. Imi voi asuma cu responsabilitate greseala facuta, avand in acelasi timp dreptul de a imi apara imaginea publica. Fara indoiala, nu exista scuza pentru nicio fapta de violenta si mai ales cea indreptata impotriva membrilor familiei.

Tensiunile din casnicie au venit pe fondul dedicarii mele totale in cariera politica, muncind sapte zile din sapte atat la Bucuresti, cat si in teritoriu, acolo unde am fost mereu prezent pentru a asculta doleantele cetatenilor. In acesti doi ani nu am fost numai un parlamentar al partidului AUR, ci un parlamentar al constantenilor. Stau dovada mesajele de sustinere primite de la cetateni, ceea ce nu arata altceva decat ca mi-am facut datoria.

Cat priveste cazul prezentat in aceste zile la TV, acesta se va epuiza cat de curand fara o dezbatere reala despre fenomenul violentei din familiile romanesti care sa genereze solutii adecvate privind diminuarea acestuia. Sunt dispus, alaturi de colegii mei parlamentari, sa initiez eu aceasta dezbatere, constientizand greseala facuta. Majoritatea familiilor romanesti afectate de violenta sunt afectate si de saracie atat materiala, cat si morala, consum de alcool, lipsa de perspective.

(…) E timpul sa lasam deoparte demagogia in favoarea unei dezbateri sincere si generarea de solutii relevante pentru stoparea violentei din familiile noastre. Casnicia mea a fost afectata de violenta, de aceea lasati-ma sa ma dedic acestei cauze din pozitia de parlamentar. Divortul sau reconcilierea cu sotia mea sunt probleme strict personale, de aceea va rog sa mediatizati fapte insotite de solutii si nu persoane”, a scris Focsa pe Facebook.

Intr-o declaratie pentru news.ro, Focsa a mai spus ca nu vede bine directia in care se indreapta AUR, precizand ca decizia de excludere a fost “o executie in stil Trotki – Stalin”.

“Logica mea era, cand am spus ca voi demisiona din Parlament sa asteptam rezultatele anchetei. Juriul trebuia sa ia o decizie, dar a luat-o inaintea demararii procedurii de cercetare penala. In acel juriu este o persoana care, din cate se aude, va candida pe listele de Constanta, la alegerile parlamentare. Nu doresc sa ii dau numele. A fost un linsaj mediatic. E regretabil. A fost vina mea ca m-am dedicat, sapte din sapte, am muncit pentru partid, nu am avut viata de familie si s-au adunat frustrari in casa”, a afirmat Dumitru Viorel Focsa.

El a fost intrebat daca ia in calcul sa atace in instanta decizia de excludere din partid.

“Nu ma gandesc la asta pentru ca daca s-a dorit mai mult dobandirea unui procent sau doua pentru imaginea partidului si s-a calcat in picioare munca mea inseamna ca meritocratia despre care se vorbeste in interior este pura demagogie. Nu imi doresc dragoste cu forta. Eu nu vad bine incotro se indreapta AUR. Daca politica in AUR este facuta doar dupa goana dupa imagine si nu se respecta niste valori, niste principii din societatea noastra, cum este Justitia, si facem justitie la televizor…”, a precizat fostul deputat AUR.

El crede ca excluderea sa din partid a fost o executie in stil Trotki – Stalin.

“Sunt constient ca am deranjat foarte multe persoane, nu mai zic in exteriorul partidului. Este o executie in stil Trotki – Stalin, din cata istorie cunosc eu. Sa nu credeti ca toti din partid suntem prieteni intre noi, este lupta pentru putere ca in orice adunatura de oameni. Speram sa nu ne indepartam de Dumnezeu prea mult. Imi pare rau pentru incident”, a mai afirmat Dumitru Viorel Focsa.

”Biroul National de Conducere al AUR a decis sambata sa il excluda pe Dumitru Viorel Focsa din partid, dupa ce acesta si-a agresat fizic sotia in timpul unui scandal casnic. Ancheta interna intreprinsa de Juriul de Onoare al Aliantei pentru Unirea Romanilor a stabilit ca acuzatiile aparute in spatiul public in urma scandalului declansat la domiciliul familiei Focsa se confirma”, a anuntat formatiunea.

Conform AUR, gestul comis de deputatul Dumitru Viorel Focsa este incompatibil cu calitatea de membru de partid si cu demnitatea de parlamentar.

Alianta pentru Unirea Romanilor ii cere public deputatului Focsa sa isi respecte angajamentul asumat si sa isi depuna mandatul de parlamentar, ca urmare a sanctiunii primite pe linie de partid.

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Share
Published by
Lavinia Popa

Recent Posts

Suceava: Incendiu la o sectie de productie de tamplarie PVC din orasul Salcea

Un incendiu a izbucnit, duminica, la o sectie de productie de tamplarie PVC din Salcea,…

5 secunde ago

Campanie disperata de imagine: Ciolacu a mers la Florin Piersic la spital. Si Piedone s-a agatat de imaginea lui Piersic

Premierul Marcel Ciolacu i-a facut duminica o vizita actorului Florin Piersic, care este internat in…

43 de minute ago

„Punem un oltean presedinte. Ciuca, presedinte” – seful campaniei electorale a PNL

Presedintele PNL, Nicolae Ciuca, a declarat sambata, la lansarea candidatilor liberali din Vrancea, ca partidul…

7 minute ago

„Califatul este solutia”. La Hamburg a avut loc o noua demonstratie a islamistilor care vor instituirea unui califat in Germania

Se estimeaza ca aproximativ 2.300 de persoane au participat sambata la o demonstratie organizata de…

17 minute ago

Protestele continua in SUA. Studentii de la Virginia Commonwealth University au parasit ceremonia de absolvire in timpul discursului guvernatorului

Zeci de studenti de la Virginia Commonwealth University au parasit, sambata, ceremonia de absolvire, partial…

5 minute ago

Cod galben de ploi torentiale pentru 14 judete. Temperaturile scad sub nivelul obisnuit al perioadei

ANM a transmis o noua avertizare de vreme rea. Potrivit meteorologilor, 14 judete sunt vizate…

50 de minute ago