Nou secretar de stat la Justitie, Dancila face numiri in Guvern. Zoana a atacat violent Justitia: „Romanii au fost ascultati si in camara”

politica

Premierul Viorica Dancila a numit-o, marti, pe Maria Gabriela Zoana in functia de secertar de stat la Ministerul Justitiei, potrivit unei decizii publicate in Monitorul Oficial.

Zoana a fost europarlamentar PSD, ea preluand locul lasat liber de Viorica Dancila. Zoana s-a remarcat imediat printr-un discurs extrem de agresiv, ea transformandu-se practic intr-o trompeta a lui Liviu Dragnea in Parlamentul European. Ea a lansat numeroase atacuri la adresa justitiei si a luptei anti-coruptie.

„Sunt ingrozita ca anumiti romani isi denigreaza propria tara (referire la Monica Macovei). Ati vorbit despre infaptuirea justitiei si despre democratie, eu sunt avocat. Vreau sa va dau cateva date: 55 de protocoale incheiate intre SRI si diferite institutii ale statului, 6 milioane de cetateni romani au fost interceptati, inregistrati, filati de serviciile secrete, unii in dormitor sau in camara.

Ati spus ca ati fost socat de interventia jandarmilor impotriva protestatarilor care au incercat sa intre in Guvernul Romaniei. Ati fost socat si de imaginile de la Bruxelles sau din Spania cu interventia jandarmilor? Nu mai vreau dublu limbaj”, a strigat Zoana in comisia LIBE, in octombrie 2018, la o dezbatere privind statul de drept din Romania.

Zoana e membru PSD Arges si, pana sa ajunga in PE, a fost director general adjunct la Registrul Comertului. Din 2010, Gabriela Zoana este doctor in Drept la Academia de Politie ”Alexandru Ioan Cuza” din Bucuresti.

Mai mult despre: ,

Comentarii: