Nou sondaj al lui Pieleanu. Ciolacu si Rafila, cei mai de incredere politicieni. PSD – 40%. Iohannis a picat pe locul 6, in urma lui George Simion

politica

Un sondaj realizat de Avangarde, dat publicitatii in timp ce Marcel Ciolacu face presiuni pentru ca PSD sa fie acceptat la guvernare, arata ca Alexandru Rafila si Marcel Ciolacu ar fi in topul increderii romanilor in personalitatile publice. Avangarde este patronat de sociologul Marius Pieleanu.

Sondajul a fost realizat la comanda PSD in perioada 17 octombrie – 26 octombrie, pe 900 de subiecti.

In sondajul lui Pieleanu, Alexandru Rafila este pe primul loc in topul increderii in personalitatile din Romania, cu 30%. Pe locul doi este Marcel Ciolacu, cu 25%, iar pe locul trei vine Emil Bic, cu 24%.

Klaus Iohannis ar fi abia pe locul sase, in urma lui George Simion.

Sondajul lui Pieleanu mai arata si cum ar vota romanii daca duminica viitoare ar fi alegeri parlamentare. PSD – 40%, PNL – 17%, AUR – 14%, USR – 13%.

Sondajul lui Pieleanu mai arata ca Iohannis si PNL ar fi principalii vinovati pentru actual criza politica.

Sondajul a fost dat publicitatii chiar in timp ce Marcel Ciolacu face presiuni asupra PNL pentru ca PSD sa fie primit la guvernare.

Citeste si: Marele troc. PSD a cerut ministerele de Justitie, Interne, Transporturi, Finante si inca trei pentru a sustine Guvernul Ciuca in Parlament

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri dimineata, ca Florin Citu nu are niciun „rol decizional”, intrebat cum comenteaza faptul ca liderul PNL se opune intrarii PSD la guvernare.

„Dvs. credeti ca domnul Citu este decizional in ce se intampla astazi in Romania?”, s-a rastit Ciolacu. Ciolacu s-a intors apoi cu spatele si a plecat cand a fost intrebat cine decide.

Ciolacu a refuzat sa confirme ca marti seara s-a intalnit cu Florin Citu la Vila Lac.

„Nu cred ca are importanta daca exista sau nu intalniri. Si in aceasta dimineata am stat de vorba cu primul ministru desemnat”, a declarat Ciolacu.

Intrebat de ce aceste intalniri au loc pe ascuns, Ciolacu a raspuns: „Eu am o comunicare cu primul ministru desemnat. Eu sunt obligat, ca lider de partid, trebuie sa existe aceasta comunicare. Nu am in schimb negocieri cu PNL”.

„In interiorul partidului exista o optiune clara de a nu sustine un guvern minoritar”, a mai spus Ciolacu, intrebat fiind daca PSD vrea sa intre la guvernare.

Mai mult despre: ,

Comentarii: