Nou termen in procesul lui Dragnea, se apropie momentul sentintei. Disperarea sefului PSD are o cauza majora: risca zece ani de puscarie

politica

Liderul PSD, Liviu Dragnea, urmeaza sa fie audiat la Inalta Curte pe 21 martie in dosarul „Angajarilor fictive de la DGASPC Teleorman”. Acesta ar putea fi penultimul termen de judecata in acest dosar, dupa ce joi au fost audiati ultimii sase martori din rechizitoriu, informeaza ziare.com.

Inalta Curte a decis sa-l citeze pe Liviu Dragnea pe 21 martie 2018, pentru a fi audiat in dosarul „Angajarilor fictive de la DGASPC Teleorman”. Dragnea este judecat in acest caz pentru instigare la abuz in serviciu si instigare la fals intelectual.

La acelasi termen mai sunt citati trei martori propusi de avocatul lui Liviu Dragnea si ar trebui reaudiati inculpatii care au recunoscut acuzatiile.

Avocatii din dosar comentau astazi la Inalta Curte ca acest caz este pe final, si ca probabil dupa termenul din 21 martie o sa mai ceara un nou termen in vederea pregatirii pledoariilor finale. Inalta Curte a mai acceptat astazi ca la urmatorul termen inculpatii sa depuna mai multe docuemnte in circumstantiere.

Avocatul lui Liviu Dragnea a cerut pentru termenul viitor sa fie audiati trei noi martori: Silvia Oprescu, fost secretar general al judetului, care coordona direct DGASPC Teleorman, Liliana Magheru, director in cadrul CJ Teleorman, care sa faca precizari despre modul in care se faceau audientele la presedintele CJ Teleorman si Timotei Stuparu, fost secretar executiv al PSD Teleorman, care trebuie sa dea detalii despre cele doua secretare.

Cele doua membre PSD pe care Liviu Dragnea le-a angajat fictiv in cadrul Directiei de Protectie a Copilului din Teleorman au dat declaratii incriminatoare la adresa liderului PSD. Pentru faptele sale, Liviu Dragnea risca 10 ani de inchisoare.

Liviu Dragnea este acuzat ca, in calitate de presedinte al CJ Teleorman (2000-2012), respectiv de presedinte al PSD Teleorman, i-ar fi determinat pe sefii DGASPC Teleorman sa le angajeze fictiv si sa le mentina in functii pe doua membre PSD: Adriana Botorogeanu (48 de ani) si Anisa-Niculina Stoica (43 de ani).

Pentru ca pesedistele nu au dat in toti anii in care au fost angajatele Directiei nicio zi pe la birou, desi aveau contract de munca in regula, statul a fost prejudiciat cu 108.612 de lei, reprezentand drepturi salariale incasate necuvenit, arata procurorii. Audierile de martori de astazi au vizat aceste aspecte.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: