externe

Nou val de explozii in mai multe orase ucrainene

Un nou val de explozii a avut loc in mai multe orase din Ucraina, la o zi dupa ce Rusia a atacat cu drone. Au fost raportate atacuri in Krivii Ri, Dnipro, Harkov si Mikolaiv, potrivit The Guardian.

In Mykolaiv, o explozie a distrus o aripa a unui bloc de apartamente. Cel putin un barbat a murit, potrivit Reuters.

In Dnipro, loviturile au vizat infrastructura energetica provocand „daune importante” potrivit lui Kiril Timosenko, adjunctul sefului administratiei prezidentiale ucrainene.

Oleh Synyehubov, guvernatorul Harkovului, a scris pe Telegram, ca „azi, in jurul orei 8.30, inamicul a lansat opt rachete la Harkov din orasul rus Belgorod”, dar nu au existat victime. In ultimele 24 de ore au fost ranite trei persoane in varsta, iar in timpul zilei „serviciul de urgenta a dezamorsat 1.428 de obiecte explozive”, a adaugat el.

Si Vitali Klitschko, primarul Kievului a raportat noi explozii in oras. Potrivit acestuia, tinta a fost o infrastructura din zona Desnianski.

Orasul Jitomir, a ramas fara lumina si apa iar spitalele au trecut pe alimentarea de rezerva, a scris Serhii Sukhomlin, primarul orasului, pe Facebook. „Informatiile privind victimele si daune vor fi furnizate ulterior” a adaugat el.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

New York City a spus ca nimeni nu a fost ranit la arestarile Columbia; dosarele medicale ale studentilor spun altceva

Dupa arestarea studentilor protestatari pro-palestini care ocupau o cladire a Universitatii Columbia luna trecuta, primarul…

6 ore ago

Serbia: Un tren de calatori a intrat intr-un marfar oprit intr-un tunel. Noua oameni au fost raniti

Noua persoane au ajuns la spital, vineri, dupa ce un tren de calatori s-a ciocnit…

6 ore ago

Opt tari europene cer repatrierea refugiatilor sirieni

Cel putin opt state membre ale Uniunii Europene doresc sa fie create zone de securitate…

6 ore ago

DNA, nevoita sa dezminta minciunile AUR: Nicusor Dan nu este urmarit penal. „Atragem atentia asupra echilibrului in discursul public”

DNA a dezmintit, vineri seara, afirmatiile candidatului AUR la Primaria Capitalei, MIhai Enache, conform caruia…

2 ore ago