Noua elicoptere din Ucraina au aterizat azi in Romania. In total, 14 elicoptere au primit din partea autoritatilor romane aprobari de survol

actualitate

Inca cinci elicoptere ucrainene configurate pentru executarea misiunilor civile si fara armament la bord sunt in deplasare catre judetul Brasov pentru operatiuni planificate de mentenanta, a informat, marti, Ministerul Apararii Nationale.

Potrivit unui comunicat al MApN, in total 14 elicoptere au primit din partea autoritatilor romane aprobari de survol pentru deplasarea catre Airbus Helicopters Romania, pentru mentenanta.

„Ca urmare a primirii aprobarilor diplomatice de survol din partea autoritatilor romane, inca cinci elicoptere ucrainene configurate pentru executarea misiunilor civile si fara armament la bord se afla, la acest moment, in deplasare catre judetul Brasov, pentru operatiuni de mentenanta planificate la Airbus Helicopters Romania. Si pentru aceste aeronave au fost depuse, conform reglementarilor aeriene nationale, planuri de zbor in sistemul de trafic aerian civil.

In total, au fost acordate aprobari diplomatice de survol pentru deplasarea catre Airbus Helicopters Romania pentru 14 elicoptere, restul aparatelor de zbor urmand a sosi in perioada imediat urmatoare”, a precizat MApN.

Primele patru elicoptere au ajuns in Romania marti in jurul pranzului.

Mai mult despre:

Comentarii: