Noua eminenta cenusie a lui Dancila, prezenta la intalnirea cu ambasadorul SUA. Cine este Costin Mihalache

politica

Viorica Dancila a avut, miercuri, o prima intalnire cu un diplomat strain dupa preluarea presedintiei PSD. Ea s-a intalnit la Palatul Victoria cu ambasadorul SUA, Hans Klemm.

Prim-ministrul Viorica Dancila a reiterat, miercuri, angajamentul ferm al Executivului roman pentru extinderea si aprofundarea in continuare a cooperarii Romania – SUA in cadrul unei intrevederi pe care a avut-o la Palatul Victoria cu ambasadorul Statelor Unite la Bucuresti, Hans Klemm, informeaza Guvernul.

Potrivit unui comunicat de presa remis de Guvern, in cadrul discutiei au fost abordate aspecte ale ultimelor evolutii de pe scena politica interna, precum si aspecte ale cooperarii bilaterale.

„Prim-ministrul Viorica Dancila a reiterat angajamentul ferm al Executivului roman pentru extinderea si aprofundarea in continuare a cooperarii Romania – SUA. Inaltul demnitar roman a subliniat, de asemenea, sustinerea ferma de catre tara noastra a unei relatii transatlantice robuste, ca premisa esentiala pentru asigurarea securitatii si prosperitatii”, se precizeaza in comunicat.

La intalnirea cu Hans Klemm au mai participat consilierul Andreea Pastarnac si seful cancelariei, Costin Mihalache.

Dan Andronic, fostul sot al Ancai Alexandrescu, consiliera data afara de Dancila, afirma ca premierul PSD actioneaza acum la indicatiile lui Costin Mihalache. Acesta, sef al Cancelariei premierului, ar lucra si pentru Serviciul de Informatii Externe.

Intr-un editorial publicat in EVZ, Andronic afirma ca „Viorica Dancila refuza sa mai faca ce-i dicteaza Liviu Dragnea”. Ea se este coordonata acum de Costin Mihalache, despre care Andronic spune ca un fost coleg al acestuia i-a spus ar lucra de fapt pentru SIE.

Dancila „a schimbat cercul de influenta prin racirea de Darius Valcov si aducerea lui Costin Mihalache in prim-plan, numit sef al Cancelariei. Un personaj interesant, apropiat de cercuri de influenta externe similare cu cele ale lui Victor Ponta, trecut pe la CFR, CNAIR, iar potrivit CV-ului, in 2013, a facut si cursul cu tema ‘Securitate si buna guvernare’, la Colegiul National de Aparare. Dupa cum imi transmitea un fost coleg de-al lui Mihalache, coleg cu acesta la Academia de Politie, dupa absolvire acesta s-a dus la SIE. Numai bun de consilier pentru Viorica Dancila”, scrie Andronic.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: