Noua harta a rezistentei: Ucraina a castigat prima campanie, rusii se pregatesc de masuri „draconice”, incearca din nou asasinarea lui Zelenski si cheama libieni si copii

analize

Ucraina a castigat prima campanie a razboiului, cea prin care Rusia incerca sa distruga rapid armata ucraineana si sa ocupe cele mai importante orase din sud si est, considera prestigiosul think-tank american Institutul pentru Studierea Razboiului. Acum Rusia este nevoita sa se regrupeze si sa se pregateasca pentru un razboi de durata.

ISW a prezentat noua harta a conflictului din Ucraina si cele mai recente informatii valabile pentru 20 martie 2022.

Principala veste este ca ofensiva ruseasca pare sa se fi impotmolit serios, desi a facut mici progrese in Mariupol si zona Donetk-Luhansk. In acelasi timp, ucrainenii le-au aplicat rusilor cateva infrangeri usturatoare, mai ales in zona orasului Izium si au avut mai multe contraatacuri localizate de succes, chiar daca nu au recuperat teritoriu semnificativ.

Practic harta este aproape neschimbata comparativ cu zilele anterioare. Singurul loc pe care rusii sunt aproape de a-l cuceri este Mariupol. Orasul rezista insa eroic, cu toate ca 80% din cladirile din oras sunt distruse iar rusii au ajuns aproape de centru.

In fata acestei situatii, rusii incearca sa se adapteze si au luat mai multe masuri care sunt considerate ‚ „draconice”.

In zona capitalei ucrainene Kiev rusii au trecut de la atac la aparare, ba chiar au construit ziduri de pamant pentru a se apara de contraatacurile ucrainene si au minat terenul, semn ca se pregatesc de o situatie in care inconjoara treptat sediul puterii ucrainene, dar vor sa reziste contraatacurilor ucrainene.

– Comisariatele ruse de razboi incearca mobilizari cu forta ale tinerilor pentru a-i trimite in Ucraina, dar intampina rezistenta.

– Copiii de 18 ani din zonele separatiste Donetk si Luhanks sunt mobilizati de autoritatile-marioneta ale rusilor pentru a fi trimisi pe front.

– In Rusia sunt mobilizati soldati mai tineri, chiar si de 17 ani, din organizatia „Armata Rusa de Tineret”.

– Grupul de mercenari Wagner isi continua eforturile de a aduce luptatori din tari exotice si se pregateste sa aduca libieni din armata generalului Haftar, care stapaneste estul tarii nord-africane.

– Acelasi grup de mercenari ar fi trimis din nou unitati pentru a-l asasina pe presedintele ucrainean Zelenski, spune serviciul de informatii al acestei tari. Pana acum, 3 asemenea tentative au esuat.

– In acelasi timp, rusii pierd militari din cauza dezertarilor si a insubordonarii.

– Campania de bombardament rusa, inclusiv asupra civililor, se accentueaza.

Mai mult despre:

Comentarii: