Noua majoritate desfiinteaza din nou Institutul lui Iliescu. PSD a blocat anul trecut trecerea in nefiinta a Institutului Revolutiei Romane

politica

Majoritatea de drapta din Comisia Juridica a Senatului a votat, miercuri, pentru desfiintarea Institutului Revolutiei Romane. O ordonanta in acest sens, apobata de Guvernul Orban anul trecut, a fost respinsa de fosta majoritate PSD din Parlament.

„Astept de mult timp legea asta! Vine tarziu, dar e o gura de aer proaspat. Senatorii juristi ai majoritatii au votat pentru desfiintarea celui mai faimos institut pentru inutilitatea sa, condus de doi indivizi judecati pentru crime impotriva umanitatii in Dosarul Revolutiei: Ion Iliescu si Gelu Voican Voiculescu. Au primit ani intregi bani multi de la bugetul de stat ca sefi ai Institutului Revolutiei Romane din Decembrie 1989. Ca sa tina umbra deasa pe evenimentele din 1989.

In sedinta Comisiei juridice, PSD-istii au reactionat in bataie de joc la adresa romanilor, care asteapta de mai bine de 30 de ani sa afle adevarul despre cele intamplate in 1989.

Hai la plen, ca suntem camera decizionala!”, a scris Gorghiu pe Facebook.

Majoritatea PSD a respins anul trecut ordonanta de urgenta prin care Guvernul Orban, a desfiintat Institutul Revolutiei Romane din Decembrie 1989, condus de Ion Iliescu.

Din ”Colegiul National”, forul de conducere al Institutului Revolutiei Romane, fac parte Ion Iliescu, Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu, Alexandru Mironov, Dorel Visan, Cazimir Ionescu, Dumitru Mazilu. Guvernul si-a argumentat atunci decizia prin faptul ca ”activitatea Institutului Revolutiei Romane din Decembrie 1989, de la infiintarea sa pana in prezent, s-a dovedit irelevanta in raport cu sumele cheltuite de la bugetul de stat prin intermediul transferurilor realizate din bugetul Senatului Romaniei”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: