O noua miscare a penalilor pentru demiterea lui Kovesi si Lazar. Membrii comisiei de ancheta se intalnesc cu ministrul Justitiei, Tudorel Toader

news

Membrii comisiei de ancheta a alegerilor prezidentiale din 2009 au anuntat, luni, ca se vor intalni cu ministrul Justitiei, Tudorel Toader, in aceasta saptamana, pentru a discuta cazul sefi DNA, Laura Codruta Kovesi, anunta Antena 3.

Ei spun ca vor sa discute cu seful de la Justitie aceasta speta, dar si despre cazul procurorului genral al Romaniei, Augustin Lazar, care refuza sa predea dosarul prezidentialelor din 2009.

Inca nu s-a fixat ziua in care va avea loc intalnirea, insa cel mai probabil aceasta ar putea avea loc miercuri.

Comisia parlamentara de ancheta privind alegerile prezidentiale din 2009 s-a reunit in sedinta luni, de la ora 12.00, pentru a analiza scrisoarea procurorului-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi.

Intr-o scrisoare adresata presedintelui Comisiei parlamentare, procurorul-sef al DNA afirma ca in exercitarea atributiilor sale de serviciu ori in timpul liber nu a luat la cunostinta de situatii sau imprejurari prin care, la acel scrutin, ar fi fost implicate unele autoritati publice si/ sau persoane cu consecinta vicierii rezultatului acestor alegeri.

„Reiterand convingerea ca ancheta parlamentara are drept obiectiv cercetarea, documentarea si controlul unei probleme de interes public legate de binele comun si de apararea interesului national, deoarece temeiul avut la baza constituirii Comisiei speciale au fost informatiile aparute in spatiul public cu privire la o posibila viciere a rezultatului votului pentru alegerea presedintelui Romaniei, desfasurat in anul 2009, va fac cunoscut ca nici in exercitarea atributiilor mele de serviciu si nici in timpul meu liber nu am luat la cunostinta de situatii ori imprejurari potrivit carora in alegerile prezidentiale din decembrie 2009 s-ar implica unele autoritati publice si/ sau persoane, altele decat cele prevazute de lege, respectiv in derularea procesului electoral cu consecinta vicierii rezultatului acestor alegeri”, se arata in scrisoarea Laurei Codruta Kovesi.

In documentul inregistrat la Parlament pe 11 august, seful DNA precizeaza ca nu a raspuns invitatiei comisiei pentru ca nu a avut si nu are cunostinta despre „aspecte de natura sa serveasca la aflarea adevarului” in cauza care formeaza obiectul activitatii acestui for.

Primul care a fost audiat de parlamentari a fost Dan Andronic, cel care a facut dezvaluiri despre intalnirea sefilor serviiciilor secrete in locuinta lui Gabriel Oprea.

Pe 24 aprilie, Parchetul a anuntat ca a deschis un dosar penal in care se efectueaza cercetari „in rem” sub aspectul savarsirii infractiunilor de abuz in serviciu si falsificarea documentelor si evidentelor electorale, in dosarul care vizeaza alegerile prezidentiale din 2009.

Jurnalistul Dan Andronic a spus ca, in decembrie 2009, in turul doi al alegerilor prezidentiale, inalti demnitari ai statului roman, printre care George Maior, Florian Coldea si Laura Codruta Kovesi, au mers acasa la Gabriel Oprea. El a sustinut ca Laura Kovesi si Coldea erau preocupati de castigarea scrutinului de catre Traian Basescu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: