„Noua ofensiva” a Rusiei in Ucraina: „Intr-o luna, a reusit sa isi creasca teritoriul controlat cu 0,04%”. Oficial SUA: „Este patetic”

externe

Experti citati de Sky News anunta ca Rusia a reusit sa creasca suprafata teritoriala pe care o controleaza in Ucraina, in februarie, doar cu mai putin de 0,04%.

In aceeasi luna in care si-a lansat noua sa ofensiva mult asteptata, Rusia a reusit sa captureze doar aproximativ 90,3 mile (145 km) patrate de teritoriu, au declarat pentru Insider analistii de la Institutul pentru Studiul Razboiului.

Aceasta crestere este similara cu cea raportata de grupul de monitorizare War Mapper, care a spus ca a existat o crestere de 0,01%.

Un diplomat american de rang inalt a avut o renarca dura cu privire la progresul Rusiei: „Rusia a declarat ca lanseaza o noua ofensiva. Ei bine, daca asta este, este foarte patetic”.

In ciuda faptului ca a castigat doar o portiune mica de teritoriu, Moscova pare sa fi pierdut o cantitate mare de oameni si echipamente.

Aproximativ 1.200 de soldati au fost ucisi intr-o singura zi de lupte in Bahmut, a declarat la sfarsitul lunii februarie presedintele Statului Major Interarme al SUA, Mark Milley, pentru Politico.

In aceeasi luna, Institutul International pentru Studii Strategice a estimat ca Rusia a pierdut jumatate din principalele sale tancuri de lupta de la inceputul invaziei.

Ministerul britanic al Apararii a raportat, de asemenea, saptamana aceasta, ca Rusia sufera de un deficit sever de munitie.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: