O noua petarda lansata dinspre partidele penalilor: „Domnul Dragnea nu-si doreste functia de premier, nu e genul”

politica

Europarlamentarul ALDE Norica Nicolai a declarat, duminica, la Brasov, ca este „convinsa” ca liderul PSD Liviu Dragnea nu va fi prim-ministru, pentru ca „nu e genul”, si apreciaza ca dupa alegeri s-ar putea sa existe „o surpriza” cu privire la numele viitorului premier, ALDE fiind dispus sa accepte o solutie din afara partidului.

„Eu sunt convinsa ca domnul Dragnea nu va accesa aceasta functie, pentru ca nu e genul. Domnul Tariceanu poate fi un prim-ministru bun in conditiile in care ALDE ar castiga alegerile”, a spus europarlamentarul. Norica Nicolai a adaugat ca s-ar putea sa avem „o surpriza”, cu nume „pe care nu le banuiam”, ALDE fiind dispus si sa accepte variante din afara propriului partid.

„Putem discuta chiar si de o formula de prim-ministru din afara partidului”, a spus ea. ALDE l-a validat recent pe Calin Popescu Tariceanu drept premierul propus de formatiune in negocierile pentru aceasta functie.

Sambata, liderul ALDE a afirmat ca formatiunea pe care o conduce si PSD vor propune un singur premier dupa alegeri, mentionand ca Liviu Dragnea ar putea fi nominalizat pentru aceasta functie pentru ca, desi legea ”aduce restrangeri” pentru persoanele condamnate penal, Constitutia nu prevede „interdictii suplimentare”.

”In mod cert, dupa alegeri, nu stiu daca in noaptea alegerilor sau a doua zi, dar sigur ca odata partidul nostru, validat de electorat, avand un candidat la functia de prim-ministru, va merge la negocieri cu PSD, avand in vedere ca nu putem sa mergem mai departe sa propunem Cotroceniului decat un singur candidat la functia de prim-ministru”, a declarat Calin Popescu Tariceanu, la finalul unei actiuni electorale, in Parcul Tineretului.

Copresedintele ALDE a adaugat ca, din punct de vedere constitutional, liderul PSD Liviu Dragnea poate fi desemnat sa formeze noul Executiv. ”Nu sunt jurist de profesie, chit ca am o perspectiva politica clara asupra acestei situatii pe care o stim cu totii. Exista perspectiva constitutionala, care e foarte clara: nu exista interdictii suplimentare pentru cineva care poate sa fie viitor prim-ministru. Exista legea in vigoare, care aduce restrangeri, dar lucrurile acestea, la momentul oportun, o sa le discutam si o sa vedem care este solutia pe care o vedem”, a adaugat Tariceanu, intrebat de un jurnalist daca au in vedere modificarea legii privind functionarea Guvernului, pentru ca Liviu Dragnea, condamnat penal, sa poata fi membru al Executivului.

PSD a evitat sa avanseze un nume pentru functia de prim-ministru, afirmand ca acest lucru se va decide dupa alegeri. Legal, Liviu Dragnea nu ar putea ocupa aceasta functie, pentru ca legea de organizare si functionare a Guvernului nu permite ca o persoana condamnata penal sa ocupe un post in Cabinet.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: