Noua primari PNL, dati afara din partid pentru blat cu PSD. S-au lasat cumparati de Olguta Vasilescu si Claudiu Manda

politica

Biroul Politic Judetean al PNL Dolj a decis radierea din calitatea de membri de partid a noua primari de comune din judet dupa ce acestia au anuntat public ca sustin PSD in campania pentru alegerile europarlamentare din 26 mai.

Potrivit unui comunicat al PNL Dolj, decizia liberalilor doljeni a fost luata in conformitate cu prevederile statutare, cu majoritate de voturi, iar primarii Gheorghe Popa (Mischii), Safta Eugen (Sadova), Daniel Marius Cirstianu (Radovan), Eugen Giurca (Salcuta), Cristian Marius Antonie (Daneti), Vasile Stan (Teslui), Marius Dinulescu (Catane), Florea Neacsu (Gighera) si Florel Catana (Galicea Mare) au fost radiati din calitatea de membri ai Partidului National Liberal.

„Decizia adoptata de catre forul de conducere al PNL Dolj a avut la baza sustinerea publica a unui alt partid politic si a unei alte doctrine politice de catre cei noua primari, respectiv incalcarea Art.22, alin.2, lit.c din Statutul Partidului National Liberal. Atitudinea afisata public si actiunile celor mentionati mai sus au constituit grave abateri de la prevederile statutare, abateri pe care PNL Dolj nu le tolereaza. Intelegem totodata, prin acesta, sa tragem un semnal de alarma in ceea ce priveste responsabilitatea alesilor locali fata de cetatenii care i-au votat si fata de partidul pe listele caruia au fost alesi”, precizeaza PNL Dolj in comunicatul de presa.

In luna aprilie a.c., PNL Dolj a solicitat prefectului de Dolj sa emita ordinul de „incetare a mandatului de primar” pentru opt dintre acestia, respectiv: Daniel Cirstianu, Eugen Giurca, Cristian Antonie, Vasile Stan, Marius Dinulescu, Florea Neacsu, Florel Catana si Gheorghe Popa. „Raspunsul prefectului de Dolj, sustinut de ALDE pentru aceasta functie, conform caruia nu sunt intrunite prevederile legale de incetare a mandatelor, a fost unul vadit politic”, mentioneaza pozitia PNL Dolj.

Un numar de 14 primari PNL, ALDE si UNPR din judetul Dolj au anuntat pe 11 aprilie ca sustin PSD in campania pentru alegerile europarlamentare, insa nu vor parasi partidele din partea carora au candidat la alegerile locale din 2016, pentru ca, potrivit legii, si-ar pierde mandatele.

Mai mult despre: ,

Comentarii: