Noua propunere a lui Ciolos pentru Ministerul Justitiei este Raluca Pruna

news

Raluca Pruna, inalt functionar la Comisia Europeana, este propunerea pentru Ministerul Justitiei, nominalizarea ei fiind depusa la Parlament, potrivit unor surse politice, citate de Mediafax. Ea urmeaza sa fie audiata de parlamentarii din comisiile juridice, in conditiile in care sedinta Parlamentului pentru votul de incredere care ar urma sa fie dat Cabinetului Ciolos a fost amanata.

Dupa retagerea Cristinei Guseth, primul nume avansat pentru Ministerul Justitiei a fost Mihai Selegean, membrii comisiilor juridice fiind instiintati, neoficial, in legatura cu aceasta nominalizare. De altfel, Mihai Selegean, fost director al Institutului National al Magistraturii si director juridic la BRD, a venit la Parlament in cursul diminetii de marti. El a avut o discutie cu presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, in biroul acestuia.

In cele din urma, decizia a fost ca Raluca Pruna, inalt functionar la Comisia Europeana, sa fie desemnata candidat pentru functia de Ministru al Justitiei. Potrivit unor surse politice, documentul privind propunerea ei pentru acest portofoliu a ajuns la comisia juidica. Audierea Ralucai Pruna urmeaza sa fie programata in orele urmatoare.

Raluca Pruna a lucrat la delegatia Comisiei Europene din Romania, pe vremea cand aceasta era condusa de Jonathan Schelee, si a fost presedinte al Asociatiei Romane pentru Transparenta. In prezent este sefa Directiei Generale Justitie a Comisiei Europene.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: