Noua SCAMATORIE a lui Ponta: Sa demisioneze fara a demisiona

analize

Victor Ponta si-a anuntat, duminica seara, „decizia de nu mai ocupa nicio functie de conducere in Partid pana la momentul in care imi voi demonstra nevinovatia”. Mesajul a fost interpretat de politicieni si presa ca o demisie, insa este vorba de fapt despre o prelungire a interimatului Rovanei Plumb la sefia PSD.

Ponta a reusit o noua scamatorie. Sa demisioneze fara a demisiona. Mesajul postat este intionat ambiguu:

„Pentru a nu lasa ca aceasta situatie sa afecteze PSD, va aduc la cunostinta decizia mea de nu mai ocupa nicio functie de conducere in Partid pana la momentul in care imi voi demonstra nevinovatia fata de acuzatiile aduse (in ce ma priveste nu functioneaza prezumtia de nevinovatie prevazuta de Constitutie!). In cazul in care nu voi avea o solutie a justitiei in acest sens pana la data Congresului PSD, nu voi candida la nicio functie si voi lupta din simpla si onoranta calitate de membru de partid”, a scris Ponta pe Facebook.

Insa retragerea nu inseamna demisie, cum a interpretat toata lumea. Explicatii in acest sens au fost oferite de Nicu Banicioiu, ministru al Sanatatii si unul dintre apropiatii lui Ponta.

„In PSD nu avem de ce sa discutam despre un Congres. Victor Ponta nu a demisionat. Este vorba de o prelungire a interimatului, menita sa protejeze partidul”, a afirmat Banicioiu.

Deci nu avem demisie. In al doilea rand, Ponta vorbeste despre faptul ca nu va mai candida pentru functii in PSD daca justitia nu da raspuns legat de problemele sale pana la data congresului. Insa data congresului nu a fost inca fixata.

Si la aceasta situatie a raspuns tot Banicioiu: „Nu poate exista un Congres pana la clarificarea situatiei din Justitie a lui Victor Ponta”.

Prin urmare, avem de a face cu o noua fumigena marca Victor Ponta.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: