Noua sefa a CSM, primul mesaj dupa ce a fost aleasa. Are proprietati in Teleorman si a incercat sa il sanctioneze pe Augustin Lazar

news

Judecatoarea ICCJ Simona Marcu este noul presedinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), magistratul fiind singurul candidat pentru aceasta functie.

Noul presedinte al CSM, Simona Marcu, a afirmat, vineri, intr-o declaratie de presa sustinuta imediat dupa alegerea sa, ca, la preluarea mandatului, are drept prioritate purtarea unui dialog „onest si deschis” cu societatea, manifestand deschidere fata de celelalte puteri ale statului.

„As dori sa transmit mai intai un mesaj catre colegii nostri judecatori si procurori, un mesaj de unitate care vine din partea sistemului. Daca ati urmarit discutiile din plenul de astazi, ati remarcat ca de mai multe ori s-a rostit acest cuvant si avem de gand si eu, si domnul vicepresedinte Olaru sa ne tinem de cuvant.

Pe de alta parte, as dori sa transmitem un mesaj de deschidere catre celelalte puteri ale statului, de a purta un dialog onest si deschis si cu societatea, fiind pe deplin constienti de faptul ca justitia este un serviciu public in slujba cetateanului. Cetateanul este beneficiarul actului de justitie si acest lucru trebuie sa conteze si in continuare pentru Consiliul Superior al Magistraturii”, a declarat judecatorul Simona Marcu, noul presedinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), citata de Mediafax.

Citeste si: Penalii pun mana pe sefia CSM. Noua sefa a CSM a cerut anchetarea lui Augustin Lazar. Judecatoarea are proprietati importante in Teleorman

La randul sau, procurorul Codrut Olaru a subliniat ca atat acesta, din calitatea sa de vicepresedinte, cat si colegii din institutia pe care o reprezinta vor milita pentru drepturile legale ale magistratilor, dar si pentru consolidarea statutului lor.

„Am avut sansa si onoarea sa fiu ales in aceasta demnitate publica, ce implica o responsabilitate enorma, o implicare totala si o deschidere maxima catre comunicare. Sunt adeptul unei comunicari reale cu dumneavoastra, reprezentantii mass-media, inclusiv atunci cand activitatea Consiliului poate comporta eventuale discutii, mai mult sau mai putin benefice pentru sistem.

Sunt adeptul unei informari reale, in timp real. Ma raliez aceluiasi mesaj de sustinere, de unitate la nivelul Consiliului. Un consiliu consolidat din interior este un Consiliu care transmite si genereaza un sistem judiciar consolidat in integralitatea sa. Eu, personal, dar si colegii mei vom fi militanti foarte categorici pentru drepturile noastre legale, pentru statutul nostru, pentru consolidarea statutului nostru de procurori si judecatori si pentru o comunicare deschisa”, a spus procurorul Codrut Olaru.

In cursul zilei de vineri, in plenul CSM, a fost desemnata noua conducere a institutiei. In urma deliberarilor realizate pe baza prezentarii proiectului, dar si a intrebarilor, judecatorul Simona Marcu a fost desemnata in functia de presedinte a CSM, cu 11 voturi pentru si opt impotriva. Simona Marcu va face echipa cu procurorul Codrut Olaru, ales cu 10 voturi pentru si noua impotriva.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: