Noua speranta a TVR, Cristache, se manifesta tot ca la Antena 3. Injuraturi la adresa unor cunoscuti jurnalisti: „Au lins ca OILE”

actualitate

Ionut Cristache, proaspat angajat ca moderator al principalului talk-show politic al TVR, lanseaza un atac murdar la adresa unor colegi din presa care au scris despre modul in care si-a facut datoria pe cand era angajat al Antenei 3.

”Constat ca mama deontologilor e mereu gravida. De la jurnalistii pungutza de la RL (Romania Libera), activi cu juma’ de norma in presa, n am avut si nici n o sa am vreo pretentie. Au luat cu asalt geanta lui Nutzi si diplomatele lui Niro, Cocos and Co ani la randul. Au cules banutz cu banutz, ca din urma mortului, pan’ la fund. Si cand au ajuns la el, au mai lins, ca oile, din reflex, chiar daca s a dus bulgarele de sare. Cumva, sistemul le-a gasit niste perfuzii. Le-a livrat un mogul de omenie, Adamescu, care sa le mai umple matzu’ pana la legitimarea lor deplina in randurile activilor, ca, deh, si mogulii sunt pe cale de disparitie.

Dar de la fosti colegi/colege nu ma asteptam. Constat ca ma obrazniceste o doamna a dreptei romanesti. Un angajat prolific la departamentul #moralitate, dar din nefericire, doar cu juma’ de norma. In rest, are si dumneaei preocupari digestive , ca doar si moralitatea asta, tot prin stomac trece. Mai un pr de politician, mai un text afabil, mai o amenintare, mai o plimbare n zgarda a generosului om politic, dupa „impacare”, in emisiunile candva moderate de dumneaei, caci acum nu mai are unde. Si culmea, si a gasit si un aliat. Tot deontolog. Tot de dreapta. Tot fost coleg. Si acum coleg. De breasla. „Detasat”, nu ca Ovidius, la malul marii.

Cand lucrau sub acelasi acoperis al „mogulului cel rau” doamna se exorciza de fata cu noi, astia, candva buni si imaculati, si ne ruga, cu ochii bulbucati, sa nu l mai chemam pe „securistul asta idiot” in emisiuni. Pe un altul, deontolog pe surse, tot fost coleg, il preocupa salariul meu. Mai bine s ar preocupa de contractrele lui negociate pe holurile parlamentului si pe textele scrise contra cost ca trec si alegerile astea. Morala? Nu exista, pentru ca povestea jurnalistilor punguta, a doamnelor presei romanesti, a deontologilor pe surse, detasati merge mai departe. Si a mea”, a scris Ionut Cristache pe Facebook.

Recent, Romania Libera a publicat, sub semnatura lui Mihai Duta, un text intitulat „Bataie de joc la TVR. Sarmaluta, realizatorul principalului talk-show politic”.

„Il stiti pe celebrul analist politic Ionut Cristache? Cum? Nu-l stiti? E ala care punea toate intrebarile dictate de domn’ Profesor la conferintele de la Cotroceni sau pe unde mai aveau ei de spalat vreun hoit. Pentru slugarnicia asta penibila, cei de la Antena 3 i-au dat pe mana o emisiune saptamanala de umor, care, asa cum era de asteptat avand in vedere calibrul mic al realizatorului, a fost scoasa din grila pentru ca avea audiente penibile”, a scris Duta in RL.

Sefa TVR, Irina Radu, a anuntat ca Ionut Cristache va realiza un „nou produs de tip talk-show”.

„Aveam nevoie de un tanar cu experienta care sa construiasca, impreuna cu o echipa, un nou produs de tip talk-show, adaptat nevoilor si cerintelor pietei. Televiziunea publica are nevoie de un concept diferit, de o altfel de abordare, de o noua perspectiva, mai mult curaj, imaginatie, verb potrivit si pentru publicul mai tanar”, a afirmat Radu intr-un comunicat de presa.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: