Noua Zeelanda: Parintii refuza utilizarea sangelui provenind de la persoane vaccinate impotriva Covid-19 intr-o interventie chirurgicala care ar salva viata copilului

life

Autoritatile neozeelandeze au cerut marti justitiei sa le incredinteze custodia unui bebelus ai carui parinti se opun unei operatii pe inima, cu exceptia cazului in care se foloseste sange de la persoane nevaccinate impotriva COVID-19, informeaza The Guardian.

Parintii bebelusului au discutat despre situatia de sanatate a fiului lor si despre preferintele lor medicale intr-un interviu cu un militant anti-vaccinare.

In interviu, parintii spun ca bebelusul are stenoza severa a valvei pulmonare si ca are nevoie de o interventie chirurgicala „aproape imediat”, dar ca sunt „extrem de preocupati de sangele pe care [medicii] il vor folosi”.

„Nu vrem sange care este contaminat de vaccinare”, a spus tatal. „Suntem de acord cu orice altceva vor sa faca acesti medici”, a adaugat acesta.

Vaccinurile pentru prevenirea bolilor severe si a decesului din cauza Covid-19 s-au dovedit a fi extrem de sigure si eficiente.
Potrivit serviciului de transfuzie sanguina, NZ Blood, orice vaccin Covid-19 din sange este descompus la scurt timp dupa injectie.

„Tot sangele donat este, de asemenea, filtrat in timpul procesarii, astfel incat orice urme care ar putea fi inca prezente nu prezinta niciun risc pentru primitori. Nu separam si nu etichetam sangele pe baza starii de vaccinare a donatorului impotriva Covid-19” Acesta a adaugat ca nu exista dovezi ca vaccinarea anterioara a afectat calitatea sangelui pentru transfuzie.

Mike Shepherd, directorul interimar al serviciului de sanatate din Auckland, a spus ca stie ca poate fi ingrijorator pentru parintii care au un copil bolnav si iau decizii cu privire la ingrijirea lui.

Autoritatile sanitare au depus luni acte la Curtea Suprema din Auckland in temeiul Legii privind ingrijirea copiilor. A cerut ca tutela copilului sa fie mutata de la parintii lui, astfel incat sa poata fi dat consimtamantul pentru utilizarea sangelui donat, a raportat NZ Herald.

„Decizia de a depune o cerere in instanta este intotdeauna luata avand in vedere interesul superior al copilului”, a spus Shepherd.

Marti, partile s-au prezentat la instanta pentru a stabili o data pentru o audiere de urgenta, in timp ce aproximativ 100 de anti-vaccinisti s-au adunat in fata cladirii.

Daca tribunalul va da curs cererii lor, parintii isi vor pastra autoritatea asupra copilului, exceptand cazurile care au legatura cu tratamentele medicale.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: