Noul ambasador in SUA anunta cand vor scapa romanii de vize: „Sunt increzator ca, pana la finalul mandatului presedintelui Iohannis, romanii vor putea calatori in Statele Unite ale Americii fara viza”

politica

Andrei Muraru, propus ambasador al Romaniei in Statele Unite ale Americii, a declarat ca are incredere ca, pana la finalul mandatului presedintelui Klaus Iohannis, tara noastra va fi inclusa in programul Visa Waiver.

El a fost audiat miercuri in comisiile reunite de specialitate din Parlament si a primit aviz favorabil.

„Am vorbit despre necesitatea de a avea mai multe investitii americane in Romania, o chestiune pe care o consideram vitala. Apoi am vorbit despre apropierea comunitatii romanesti de peste ocean in acest efort de a promova si a apara mai bine interesele Romaniei in Statele Unite si, nu in ultimul rand, despre eforturile pe care le vom face in mod cat se poate de determinat si de hotarat pentru admiterea Romaniei in programul Visa Waiver, astfel incat sunt increzator ca, pana la finalul mandatului presedintelui Iohannis, romanii vor putea calatori in Statele Unite ale Americii fara viza”, a spus Muraru, dupa audiere, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, un obiectiv „major” in perioada urmatoare este ridicarea profilului Parteneriatului Strategic Romania – SUA.

„Statele Unite ale Americii sunt principalul nostru partener strategic si unul dintre pilonii politicii noastre externe si de securitate, alaturi de apartenenta la Uniunea Europeana si la NATO. Sunt profund angajat, atat personal, cat si in numele Romaniei, pentru a creste, pentru a aprofunda acest Parteneriat strategic. Am vorbit, de asemenea, despre lista de prioritati cu care plec in acest mandat si anume, in primul rand, cresterea prezentei militare americane in Romania, o solicitare pe care o adresam administratiei de la Washington si nu doar suplimentarea acestei prezente, ci si incurajarea si sprijinirea Romaniei pentru implementarea obiectivelor legate de prezenta inaintata a NATO pe Flancul estic”, a detaliat Andrei Muraru.

El ocupa, din 2014, functia de consilier prezidential, sef al Departamentului Relatii cu Autoritatile Publice si Societatea Civila.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: