Noul ambasador SUA, cosmar pentru Dan Voiculescu. Face presiuni ca statul roman sa recupereze prejudiciile provenite din infractiuni

politica

Importanta recuperarii prejudiciilor provenite din infractiuni s-a numarat printre temele discutate de ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucuresti, Adrian Zuckerman.

Potrivit unui comunicat al MJ, transmis luni, ministrul Catalin Predoiu s-a intalnit cu ambasadorul Adrian Zuckerman, care a fost insotit de Abigail Rupp, sef-adjunct al misiunii diplomatice si Bianca Menendez, consilier politic.

„Ambasadorul Statelor Unite, Adrian Zuckerman, si-a exprimat deplina sustinere fata de eforturile ministrului Justitiei de a reface capacitatea Ministerului Public de a confrunta cu energie si profesionalism crima organizata si coruptia, precum si toate formele de infractionalitate. Ambele parti au insistat pe importanta recuperarii prejudiciilor provenite din infractiuni. Statele Unite sunt gata sa sprijine cu expertiza pe care o au si cu experti dezvoltarea capacitatii sistemului judiciar din Romania pentru a recupera prejudiciile produse din infractiuni oriunde ar fi plasate in lume”, se precizeaza in comunicat.

Dialogul pe aceasta tema va fi reluat in luna ianuarie pentru a organiza intalnirea dintre expertii romani si americani, informeaza MJ.

Mai mult, arata sursa citata, cele doua parti si-au exprimat convingerea ca efortul de combatere a crimei organizate va fi din ce in ce mai eficient pe masura ce va fi stabilizat managementul Ministerului Public in urma procedurii declansate de Ministerul Justitiei si a dezvoltarii cooperarii judiciare internationale care vizeaza traficul de minori, traficul de droguri, coruptia internationala si recuperarea prejudiciilor.

Dan Voiculescu este unul dintre cei de la care statul roman se chinuie sa recupereze o suma consistenta de bani.nANAF a reusit sa recupereze abia 8,7 milioane de euro din totalul de 100 de milioane de euro, prejudiciul stabilit prin sentinta defintiva de condamnare a lui Voiculescu si produsul infractional.

In iulie, Adevarul arata ca, de la inceputul anului, statul a recuperat doar 10.000 de euro de la Voiculescu in contul prejudiciului urias.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: