Noul Cod Fiscal a fost aprobat de Parlament. Iohannis are iar cuvantul

news

Proiectul noului Cod fiscal a trecut de Parlament, urmand sa fie transmis presedintelui Klaus Iohannis spre promulgare. Camera Deputatilor, forul legislativ decizional, a aprobat joi legea cu 279 voturi „pentru”, 8 „impotriva” si 5 abtineri.

Camera Deputatilor a adoptat anterior, in cursul diminetii, pe articole, reexaminarea Codului fiscal, neinregistrandu-se nicio modificare fata de raportul Comisiei de buget.

Premierul Victor Ponta a ajuns in plen dupa exprimarea votului la Codul fiscal.

In plen au luat cuvantul liderii PNL si PSD, Alina Gorghiu, respectiv Liviu Dragnea, ministrul Finantelor, Eugen Teodorvici, din partea Guvernului, precum si Florentin Gust, din partea PSRO, care a anuntat ca deputatii acestui partid au votat impotriva proiectului. De asemenea, la sedinta plenului a fost prezenta si Elena Udrea, precizeaza Mediafax.

Principalele amendamente la Codul fiscal vizeaza reducerea cotei TVA de la 24% la 20% incepand de la 1 ianuarie 2016 si de la 20% la 19% incepand de la 1 ianuarie 2017, eliminarea impozitului pe constructii incepand de la 1 ianuarie 2017, cu exceptia constructiilor agricole – in acest caz eliminarea impozitului se aplica din 2016 -, eliminarea supraaccizei la carburanti de la 1 ianuarie 2017.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: