Noul ministru al Sanatatii, despre cum sunt tratati ranitii de la Colectiv: „Traim in Romania”

news

Noul ministru al Sanatatii, Patriciu Achimas Cadariu, i-a vizitat, joi, pe ranitii in incendiul de la Colectiv.  El a spus ca ce s-a intamplat la Colectiv a fost o situatie exceptionala pentru care multe state nu sunt pregatite.

Cadariu a mai declarat ca vor fi furnizate datele de supravietuite ale pacientilor si ca aceste cifre vor fi comparate cu cele din carti, pentru a se stabili cum ”s-a descurcat” sistemul.

”Evident ca sunt diferente (intre sistemul medical romanesc si cele din alte state n.r.). Eu am lucrat in strainatate. Traim in Romania. Responsabilitatea mea, ca medic si acum ca ministru, este fata de pacientii nostri. Sa inceram cu totii sa ne gandim cat producem si cat lucram in comparatie cu altii care produc si lucreaza mai mult. Acestea sunt conditiile din Romania si in acest sistem avem responsabilitatea de a ne trata pacientii nostri.

Nu se intampla zi de zi ce s-a intamplat la Colectiv. E o situatie exceptionala pentru care multe state nu sunt pregatite. Nu te poti pregati pentru chiar orice catastrofa din lumea asta, dar vom invata din aceasta intamplare.

Ni s-a reprosat ca uneori realitatile au fost mai sumbre in privinta starii pacientilor. Era imposibil si nu ar fi fost etic ca oricine sa spuna acest lucru (ca medicii sa se planga de conditii – n.r.).

In saptamana care urmeaza, va vom furniza datele de supravietuire ale acestor pacienti si vom compara cifrele cu cele din carti, sa vedem cum ne-am descurcat ca sistem”, a declarat ministrul Sanatatii, citat de B1.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: