Noul ministru al Sanatatii, despre medicii care PLEACA din tara: „Le pot eu da salariul din Vest?”

news

Conferentiarul universitar doctor Patriciu Achimas-Cadariu, in prezent director al Institutului Oncologic Cluj-Napoca, este nominalizarea lui Dacian Ciolos pentru portofoliul de la Sanatate, dupa ce Andrei Baciu a fost inlocuit.

In urma cu un an, Patriciu Achimas declara intr-un interviu pentru revista Sinteza ca ii intelege pe medicii care pleaca din tara.

„O mare problema este sa retinem in tara rezidenti buni. Dar cum vom face asta cu bani putini, greu de spus. Cum sa-i retin cand nu am argumente? Le pot eu da salariul din Vest? Eu am fost in Germania si m-am intors, dar stiu cum e acolo. Si atunci ii inteleg pe cei care pleaca.

Vreau sa fac si facem tot ce putem, institutul nostru merge bine, e, poate, cel mai dotat din tara. Dar suntem o insula si insula asta e ca in Robinson-ul lui Gellu Naum, desi singuri, suntem inconjurati de multi altii cu care interactionam. Ma afecteaza saracia oamenilor, a institutiilor, ma afecteaza ignoranta”, spunea Achimas.

In varsta de 39 de ani, medicul Patriciu Achimas-Cadariu conduce de trei ani Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuta” din Cluj-Napoca. Medicul are 39 de ani si lucreaza din 2006 la institutul clujean ca medic primar de ginecologie oncologica si chirurgie oncologica. Achimas i-a succedat in functia de director al Institutului Oncologic lui Alexandru Irimie, care a fost ales rector al UMF Cluj-Napoca.

Totodata, ministrul propus de la este conferentiar universitar la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) „Iuliu Hatieganu” din Cluj-Napoca, la departamentul de Chirurgie Oncologica.

Si-a finalizat doctoratul in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu” din Cluj-Napoca in anul 2006, obtinand, in acelasi timp, o diploma de studii complementare in Oncologie Ginecologica, Managementul Sistemului Sanitar, Colposcopie. Patriciu Achimas-Cadariu a urmat cursuri avansate de Oncologie in Germania, la Universitatea din Ulm.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: