Noul ministru de Interne, anunt despre 10 August. Carmen Dan s-a imbolnavit brusc

politica

Noul ministru de Interne, Nicolae Moga, a declarat joi, referindu-se la violentele din 10 august 2018, din Piata Victoriei, ca ceea ce s-a intamplat a fost un eveniment nefericit, iar acolo ”lucrurile au fost combinate”, cerand ca niciun cetatean sa nu mai fie batut de un jandarm daca respecta legea, dar, in egala masura, niciun jandarm sa nu mai fie jignit sau batut de catre un cetatean care incalca legea.

Raspunzand unei intrebari referitoare la incidentele din 10 august, din Piata Victoriei, ministrul Nicolae Moga a afirmat: ”Un eveniment nefericit. Lucrurile au fost combinate. Cer ca niciun cetatean sa nu mai fie batut de un jandarm atat timp cat respecta legea, dar niciun jandarm sa nu mai fie jignit sau batut de catre un cetatean care incalca legea”.

In opinia sa, este necesar sa se stabileasca ce sistem se aplica la nivelul ordinii publice.

”Ne place modelul din UE, atunci stam de vorba si o sa facem asa cum e acolo”, a spus ministrul dand ca exemplu Germania, Franta, dar si SUA.

”Deocamdata, avem regulamente care trebuie respectate cu strictete”, a subliniat Moga.

El a tinut sa sublinieze ca nu a vrut sa ocupe functia de ministru de Interne, pe care a acceptat-o cu greu.

Noul ministru a anuntat ca va merge la toate structurile MAI si va analiza cu celeritate toate problemele pe care le au.

Nicolae Moga a precizat ca nu s-a intalnit cu predecesoarea sa, Carmen Dan, intrucat aceasta a avut o problema de sanatate.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: