Noul premier al UK isi preia functia de miercuri. Veste proasta pentru cei care mai SPERA ca tara nu va iesi din UE

externe

Theresa May, singurul candidat ramas luni in cursa pentru sefia Partidului Conservator, va fi prim-ministru al Marii Britanii incepand cel tarziu de miercuri seara, a declarat premierul demisionar David Cameron, transmit AFP si Reuters, citate de Agerpres.

Theresa May a fost pana acum ministru de interne in guvernul condus de David Cameron, care si-a anuntat demisia dupa votul britanicilor in favoarea iesirii din Uniunea Europeana la referendumul de la 23 iunie.

‘Nu va exista nicio incercare de a ramane in interiorul UE (…) nicio tentativa de a reveni pe usa din spate’, a declarat May in fata sustinatorilor si a jurnalistilor prezenti la lansarea campaniei sale pentru preluarea conducerii Partidului Conservator.

‘Brexit inseamna Brexit’ si ‘vom face din el un succes’, a dat ea asigurari.

Cu acelasi prilej, actualul ministru de interne a subliniat ca, sub conducerea sa, partidul ‘se va pune in slujba oamenilor care muncesc (…) si se va asigura ca economia noastra functioneaza cu adevarat pentru toti’.

‘In saptamanile urmatoare voi stabili cum sa trecem economia prin aceasta perioada de incertitudine (…), sa cream locuri de munca mai bine platite, sa negociem cele mai bune conditii pentru plecarea Marii Britanii din UE si sa ne construim un rol nou in lume’, a adaugat Theresa May.

Intrebata despre cum intentioneaza sa negocieze accesul Marii Britanii la piata comuna, Theresa May a afirmat ca tara are nevoie de ‘cel mai bun contract comercial, pentru bunuri si servicii’. ‘Este clar, de asemenea, ca votul pentru Brexit a fost un mesaj ce cheama la un control al liberei circulatii a persoanelor. Situatia nu poate continua ca astazi’, a explicat ea.

Ea a declarat luni ca, sub conducerea sa, tara sa va ramane pe deplin angajata fata de iesirea din Uniunea Europeana, in pofida pozitiei sale anti-Brexit din campania pentru referendumul din 23 iunie.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Comentarii: