Noul presedinte al PNL Iasi anunta ca il sustine pe Citu: „PNL are nevoie de o schimbare de paradigma”

politica

Noul lider al PNL Iasi, deputatul Alexandru Muraru, a anuntat public miercuri, prin intermediul paginii sale de socializare, ca il sustine pe Florin Citu in competitia interna pentru functia de presedinte al Partidului National Liberal.

In postarea sa, Alexandru Muraru sustine ca „aceste alegeri nu sunt impotriva cuiva, sunt pentru un alt fel de a face politica”. Noul lider al PNL Iasi scrie totodata ca desi il respecta pe Orban pentru ca „a fost un presedinte bun”, „PNL are nevoie de o schimbare de paradigma”.

„Europa se schimba, Romania se schimba, trebuie sa ne schimbam si noi si sa ne adaptam la ceea vor oamenii de la noi. Proiectul ‘Romania liberala’ pentru urmatorii 8 ani este reteta de succes pentru Romania, iar Florin este tipul de om politic pe care oamenii vor sa-l vada conducand un partid puternic, orientat spre dezvoltare, profesionalism, integritate, valori europene, cu relatii institutionale solide in parteneriatele externe. Consider ca, in ultimele saptamani, in multe organizatii alegerile interne au aratat o incordare nefireasca, fara precedent. Acest lucru, din punctul meu de vedere, arata si mai mult ca PNL are nevoie de o schimbare.

Il respect pe Ludovic Orban, a fost un presedinte bun, dar PNL are nevoie de o schimbare de paradigma. PNL trebuie sa treaca la urmatorul nivel, trebuie sa aiba capacitatea de a castiga toate alegerile din 2024, sa isi deschida portile catre cetateni bine pregatiti, sa fie un partener al mediului de business din Romania, sa genereze reforme de amplitudine, proiecte strategice pentru cetateni si administratia publica, sa aiba Moldova ca prioritate zero si sa vorbeasca despre valori europene, despre memorie, adevar, reconciliere, condamnarea extremismelor si sa devina un partid reper pentru Romania”, a scris presedintele PNL Iasi.

In opinia sa, Partidul National Liberal trebuie sa fie un partid transparent, deschis catre oameni integri si profesionisti.

„Am convingerea ca PNL va deveni mai puternic dupa data de 25 septembrie. PNL este partidul democratic cu cei mai multi alesi locali care lupta pentru comunitatile lor, unde proiectele lor sunt garantia unei guvernari orientate catre oameni, de aceea premierul, seful Executivului, trebuie sa fie si liderul lor. Florin este un om foarte bine pregatit, integru, educat in Occident, iar profilul si mentalitatea lui se regasesc in viziunea mea pentru Romania de astazi. Mai mult, viitorul presedinte PNL trebuie sa aiba o relatie impecabila cu seful statului, un parteneriat de lunga durata”, scrie Muraru pe pagina sa de Facebook.

In aceeasi postare, Muraru se arata deranjat de faptul ca in campania interna a fost vehiculat zvonul conform caruia prim ministrul va fi schimbat in functie de rezultatul alegerilor din PNL.

„Un alt lucru care m-a deranjat in aceasta campanie interna: vehicularea teoriei schimbarii premierului, in functie de rezultatul alegerilor din PNL si insinuarea instalarii unui nou guvern. Un partid liberal european si responsabil nu poate apela la tertipuri demult apuse. Functia de prim-ministru este atributul unui mecanism constitutional in centrul caruia e seful statului si Parlamentul, nu rezultatul unor amenintari si jocuri nedemne. Cu alte cuvinte, este fara indoiala: nu vom avea o noua ceremonie de investire a unui nou premier dupa 25 septembrie”, scrie Alexandru Muraru.

Acesta subliniaza ca „Moldova liberala” este un proiect aflat in plina desfasurare si trebuie sa fie de prioritate zero pentru noua conducere PNL, iar „cele 6 judete vor vorbi pe aceeasi voce atat aici, in regiune, cat si la Bucuresti”.

„Guvernul liberal condus de premierul Florin Citu a aparut intr-o perioada de criza economica si sanitara. Cu toate astea, a intrat direct in lupta cu pandemia, cu misiunea gestiunii sanatatii publice si a redresarii economiei. Raportat la alte state europene, am reusit sa trecem cu bine de aceasta perioada si pentru asta trebuie subliniat meritul guvernarii conduse de premierul Florin Citu. Ce a facut pentru Moldova? Florin Citu este singurul premier din istoria Romaniei care a semnat decizia prin PNRR de a aloca regiunii Moldovei aproximativ 70% din fondurile pentru infrastructura, in valoare de 2,6 miliarde de euro”, a conchis liderul PNL Iasi.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: