Noul presedinte al USR isi anunta prioritatile: „Dusmanul real pentru noi este PSD, care duce Romania intr-o zona a confiscarii resurselor publice”

politica

Noul presedinte al Uniunii Salvati Romania, Dan Barna, a declarat sambata ca nu se pune problema epurarilor in partid dupa congresul in care a fost aleasa noua conducere, mentionand ca USR vrea sa faca opozitie activa, ”dusmanul” sau real fiind PSD, care ”duce Romania in zona confiscarii resurselor publice”.

”USR este un partid care va continua sa fie opozitia activa. Dusmanul real pentru noi este PSD, care duce Romania intr-o zona a confiscarii resurselor publice pentru o clica de oameni care vor sa le fure si sa le puna la adapost de lege”, a spus Barna.

El a aratat ca datoria pe care USR o are fata de cetateni este ”de a fi un partid de opozitie care lupta in mod real pentru interesele lor, care sa apere statul de drept in aceste zile in care este mai atacat ca niciodata”.

”Mesajul pe care majoritatea membrilor l-au inteles azi si eu, ca presedinte ales, il inteleg este acela ca asteptarea este sa pornim pe drumul de partid de opozitie, pe care ni l-am asumat la alegerile din decembrie anul trecut. (…) In ceea ce priveste posibilele epurari, va pot spune fara echivoc ca este o stire pur Radio Erevan, nu se pune problema sa existe vreo epurare. Intreaga mea campanie si intregul meu mesaj si al lui Vlad Alexandrescu (contracandidatul sau la presedintia USR — n.r.) a fost explicita, in sensul de pastrare a unitatii partidului, in sensul pastrarii tuturor membrilor care vor sa activeze in USR, care sustin valorile pentru care noi am primit 600.000 de voturi. Nu exista nicio initiativa sau intentie de a epura oameni din partid. Suntem in 2017, nu in anii ’50. (…) Tocmai de aceea am spus ca voi sta de vorba cu toate filialele care, la acest moment, au luat decizia sa nu participe la congres. (…) Mesajul este (…) sa mergem impreuna mai departe, partidul are nevoie de fiecare dintre ei”, a spus Dan Barna, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, congresul de la Poiana Brasov a avut legitimitate.

”Cumva este unul dintre lucrurile triste ale acestei zile, faptul ca Nicusor Dan, plasandu-se in afara partidului, a simtit nevoia sa transmita supararea pe care domnia sa o are. In ce priveste legitimitatea, nu este niciun dubiu, au votat 70% din delegatii prezenti la congres. Deci nu este o chestiune de un vot sau doua. (…) Nu se poate vorbi despre o nelegitimitate in aceasta situatie in care majoritatea larga a partidului si-a exprimat dorinta ca USR sa mearga mai departe”, a mai declarat Dan Barna.

La congresul extraordinar desfasurat sambata la Poiana Brasov, Dan Barna a obtinut 127 de voturi din cele 191 exprimate, iar contracandidatul sau, Vlad Alexandrescu, 50 de voturi.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: