Noul Razboi Rece. Rusia se lauda ca a testat cu succes o noua RACHETA speciala

externe

Rusia a anuntat marti ca a testat cu succes o racheta cu raza scurta de actiune in cadrul sistemului sau antiracheta pe poligonul Sari-Sagan din Kazahstan, potrivit serviciului de presa al Ministerului Apararii rus, citat de RIA Novosti si Agerpres.

Obiectivul acestui test, efectuat la 07:00 (ora Moscovei), a vizat confirmarea caracteristicilor tactico-tehnice ale rachetelor aflate in dotarea Fortele de aparare aerospatiala si antiracheta din Rusia.

Comandantul Fortelor antiaeriene si antiracheta ruse, general-locotenentul Viktor Gummenii, adjunctul sefului Fortelor aerospatiale ruse, care a fost prezent la poligon pentru a supraveghea pregatirea si efectuarea testului, a declarat ca „racheta din cadrul sistemului de aparare antiracheta si-a indeplinit cu succes obiectivul, lovind tinta conventionala in timpul stabilit”.

Rusia a mai efectuat un test cu racheta antiracheta pe poligonul Sari-Sagan in iunie 2015.

Actualul test intervine in contextul planurilor SUA de a instala elemente ale sistemului lor antibalistic in Europa de Est, noteaza agentia de presa RIA Novosti. O prima unitate din Europa unde este operationala o componenta terestra a scutului american antiracheta a devenit operationala la inceputul lunii mai la baza aeriana Deveselu, in sudul Romaniei. O alta unitate va deveni operationala in anul 2018 in Polonia, la Redzikowo, pe tarmul Marii Baltice (circa 250 de kilometri de enclava rusa Kaliningrad), scrie agentia de presa citata.

Potrivit RIA Novosti, Moscova a afirmat in mod repetat ca Rusia va fi obligata sa ia contramasuri la punerea in functiune a sistemului de aparare antiracheta al SUA. La 27 mai, presedintele rus Vladimir Putin a declarat ca Statele Unite ar putea instala sisteme militare ofensive la dispozitivele lor antiracheta.

Racheta testata marti de Rusia este de tipul „Amur” A-135, reprezentand un interceptor de tip 53T6 ce functioneaza pe baza de combustibil solid, conceput sa atace tinte balistice in atmosfera. Aceasta poate fi echipata cu un focos nuclear sau cu unul cu fragmentatie. Ca parte a sistemului antiracheta, „Amur” este incadrat in al doilea nivel al apararii, primul (de mare distanta) fiind asigurat de interceptori de tipul 51T6.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: