Noul sef al DNA il executa pe Tudorel Toader: „Laura Codruta Kovesi a fost revocata fara motive intemeiate”

news

Candidatul la sefia DNA, Crin Nicu Bologa, a declarat, marti, ca revocarea Laurei Codruta Kovesi a fost facuta „prin prisma aprecierilor ministrului Justitiei de atunci” si ca solicitarea lui Tudorel Toader nu a avut la baza un control de management.

Candidatul la sefia DNA, Crin Nicu Bologa, a spus, marti, in timpul audierilor de la CSM, ca Laura Codruta Kovesi a fost revocata fara motive intemeiate.

„Cererea de revocare nu a fost motivata de un control de management. Revocarea s-a facut prin prisma aprecierilor ministrului Justitiei de atunci. Cand soliciti revocarea, trebuie facuta o analiza de specialisti”, a spus Bologa la interviul de la CSM, citat de Mediafax.

Procurorul care vrea sa conduca DNA a subliniat, insa, ca un sef de parchet poate fi inlaturat din functie cu motive solide.

„Aici apar parerile nejustificate. S-a ajuns la achitari si toate au fost puse in carca procurorilor DNA. Prin aceasta manipulare s-a ajuns ca increderea cetatenilor sa scada. In concluzie, demersul de revocare nu a avut la baza o analiza a specialistilor”, a mai punctat Crin Nicu Bologa.

La revocarea Laurei Codruta Kovesi de la sefia DNA, fostul ministru Tudorel Toader a prezentat un raport care continea 20 puncte de „acte si fapte” analizate.

Mai mult despre: ,

Comentarii: